Fitch, Coca-Cola Içecek'in Kredi Notlarini Teyit Etti, Görünümünü Pozitife Yükseltti

CocaCola Içecek Üst Yöneticisi Burak Basarir: 'Pandemi döneminde krize hizli bir sekilde yanit vererek öngörülerimizin de ötesinde bir basari yakaladik. Kredi notumuzun yatirim yapilabilir seviyede kalmasinda çalisanlarimizin katkisi çok büyük'

Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings, Coca-Cola Içecek'in yabanci para cinsinden uzun vadeli ve yerel para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ve birincil teminatsiz derecelendirme notunu "BBB-" olarak teyit ederken, "duragan" olan kredi notlarinin görünümünü ise pozitife yükseltti.

Coca-Cola Içecek'ten yapilan açiklamaya göre, Fitch'in not görünümüyle ilgili yaptigi degisiklik, sirketin 2020 yilinda devam eden operasyonel karliliginda ve finansal profilindeki iyilesmeyi yansitiyor.

Coca-Cola Içecek'in kredi notu ile ana pazarlarindaki lider konumu, sirketin güçlü finansal profili ve mesrubat sektörünün dayanikli yapisi ile desteklenmeye devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Coca-Cola Içecek Üst Yöneticisi (CEO) Burak Basarir, su degerlendirmelerde bulundu:

"Pandemi döneminde krize hizli bir sekilde yanit vererek öngörülerimizin de ötesinde bir basari yakaladik. Kredi notumuzun yatirim yapilabilir seviyede kalmasinda çalisanlarimizin katkisi çok büyük. Çalisanlarimiz, pandemi döneminde faaliyetlerimizin devamini saglayan en önemli unsur oldu. Bu süreçte müsterilerimiz, tedarikçilerimiz ve toplumumuz için deger yaratmaya devam ettik. Türkiye dahil 10 ülkede 400 milyonun üzerinde tüketiciye hizmet veren bir sirket olarak müsterilerden tüketicilere, çalisanlarimizdan toplumun geneline kadar tüm paydaslarimiz için fayda saglamaya devam ediyoruz."

Verilen bilgiye göre, Fitch, Coca-Cola Içecek'in kredi notunun yükseltilmesine iliskin açiklamasinda, "Sirket, pandemi süresince alkolsüz içecek siseleyicileri arasinda global anlamda en güçlü performanslardan birini sergiledi. Sirketin güçlü faaliyet marji ve disiplinli isletme sermayesi yönetimi ile desteklenen saglikli nakit akisi, derecelendirmeyi etkileyen faktörlerin basinda geldi. Potansiyel döviz risklerine karsi dogal korunmayi artiran temkinli finansal politikasi da etkili oldu." ifadelerini kullandi.

Açiklamada, The Coca-Cola Company ile olan stratejik iliskinin de olumlu bir faktör oldugu vurgulandi.
Kaynak: AA