Diyarbakir'da 'Mezopotamya Uluslararasi Saglik Turizmi Çalistayi' Düzenlendi

Diyarbakir'da "Mezopotamya Uluslararasi Saglik Turizmi Çalistayi" yapildi.



Bir otelde iki oturum halinde düzenlenen çalistayin açilisinda konusan Vali Münir Karaloglu, Türkiye'de son 20 yilda en fazla saglik alaninda gelisme kaydedildigini söyledi.

Bunu sessiz bir devrim olarak niteleyen Karaloglu, saglik alt yapisi, hastaneler, yetismis insan gücü ve teknoloji bakimindan saglanan basariyi dost, kardes ve komsu ülkeler için de kullanmak istediklerini belirtti.

Karaloglu, saglik turizminin de en çok gelisen sektörlerden biri oldugunu ifade eden Karaloglu, Türkiye'nin özellikle salgin dönemindeki basarisiyla farkini ortaya koydugunu ve dünyanin bunu hayranlikla takip ettigini aktardi.

Irak'ta yasayanlarin da sahip olunan bu olanaklardan yararlanmalari ve sinir kapilarinda yasanan sorunlarin önüne geçilmesi için çalisma baslatildigini, bu yönde gerekli talimatlarin verildigini dile getiren Karaloglu, sunlari kaydetti:

"Bu çalistayin basarili olacagina inaniyorum. Bir baslangiç olacagina inaniyorum. Insallah bu çalistaydan sonra hem gümrük kapimizdaki islerin daha seri, daha hizli çözülecegini hem de sektörler arasinda iliskilerin daha saglikli yürütülecegine inaniyorum."

Çalistaya, Disisleri Bakanligi Diyarbakir Temsilcisi Ibrahim Mete Yagli, Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Baskani Mehmet Kaya ile Siirt, Batman, Gaziantep ve Mardin'den saglik sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden (IKBY) saglik görevlileri katildi.

Kaynak: AA