Canik Belediyesi Baspehlivani Yeniden Kirkpinar Yolunda

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katilacak Canik Belediyesi güresçisi Baspehlivan Recep Taslak’i makaminda kabul ederek basarilar diledi.

Canik Belediyesi Baspehlivani Yeniden Kirkpinar Yolunda
Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, bu yil 9-10 ve 11 Temmuz tarihlerinde gerçeklestirilecek olan 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katilmak üzere Edirne’ye gidecek Canik Belediyesi güresçisi Kirkpinar Baspehlivani Recep Taslak’i makaminda agirladi.

Samsun’un dünyaca ünlü güresçi Yasar Dogu gibi pek çok degerli sporcu yetistirdigini dile getiren Baskan Sandikçi, Kirkpinar Baspehlivani Recep Taslak’i ve Dünya Sampiyonu güresçi Ömer Faruk Taslak’in Canik’te yetistigine vurgu yapti.

Canik’in genç nüfus oraninin yüksek olduguna deginen Baskan Sandikçi, Canik’te gençlerin spora yönelmesi için önemli projelere imza attiklarini belirtti.

500 kisilik seyirci kapasiteli dev bir spor kompleksini 2022 tarihine kadar Canik ilçesine kazandiracaklarina deginen Baskan Sandikçi, gelecegin sporcularini yetistirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"Yol, köprü, park bahçe yapmak elbette gerekli ama bunlara deger verecek egitimli gençler yetistirmek hepsinden çok daha kiymetlidir" diyen Baskan Ibrahim Sandikçi, sporun gençlerin egitiminde büyük önemi olduguna vurgu yapti.

Güresin ata sporumuz oldugunu söyleyen Kirkpinar Baspehlivani Recep Taslak, günümüze kadar uzanan Kirkpinar Yagli Güresleri’nin tarihi öneminden söz etti. "Kirkpinar, tarihte iki kardesin güres tutup yenisemedikleri efsanevi bir yerdir" diyen Recep Taslak, "Kirkpinar’in kültürümüzde çok büyük bir önemi vardir. Osmanli’da askerin her zaman savasa hazirlikli olmasi için güres yapilirdi. Güres yapmak bize Peygamber Efendimizin mirasidir. O yüzden çayirlarda salavatlar esliginde güresler baslar" seklinde konustu.

Hasan Dogan Spor Salonu’nda diger Kirkpinar baspehlivanlarindan Saban Yilmaz ve Özcan Yilmaz ile bir ay süren kamp programindan yeni çikan Baspehlivan Recep Taslak, Edirne’ye yola çikmak üzere Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ile vedalasti.
Kaynak: İHA