Bag Evine Götürdükleri Sahsi Yagmalayan 3 Saniga 4'Er Yil 7'Ser Ay Hapis Cezasi

Kayseri’de yabanci uyruklu bir sahsi arabaya bindirerek bir bag evine götüren ve bogazini sikarak telefonu ile bin 200 TL parasini yagmalayan 3 saniga 4’er yil 7’ser ay hapis cezasi verildi.

Bag Evine Götürdükleri Sahsi Yagmalayan 3 Saniga 4'Er Yil 7'Ser Ay Hapis Cezasi


5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya baska suçtan tutuklu sanik K.K. Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuksuz saniklar M.S. ve N.S. durusmaya katildi.

Ayrica sanik avukatlari da durusmada ki yerini aldi. Cumhuriyet Savcisi 3 sanik hakkinda bir önceki durusma verdigi mütalaayi tekrar ederek, saniklarin ‘Birden fazla kisi ile birlikte konutta yagma’ suçundan cezalandirilmasini istedi.

Mütalaaya karsi savunma veren sanik K.K., “Mütalaayi kabul etmiyorum. Bu müsteki bizim esnaf oldugumuzu biliyor. Bizden para almaya çalisiyordu. Ben üzerime atili suçu kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, saniklar K.K., M.S. ve N.S. hakkinda ‘nitelikli yagma suçundan 4’er yil 7’ser ay hapis cezasi verdi.

Olay

Kayseri’nin Develi ilçesinde 21 Aralik 2020 tarihinde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, K.K., M.S. ve N.S. aralarinda alacak verecek meselesi oldugu iddia ettikleri I.H.’yi zorla arabaya bindirerek, bag evine götürdü. Burada I.H.’nin bogazini sikarak zorla telefonunu ve bin 200 TL parasini alan K.K., M.S. ve N.S. daha sonra I.H.’yi de yanlarina alarak olay yerinden ayrildi. Olaydan sonra yagmaya ugrayan I.H. zanlilar K.K., M.S. ve N.S.’den sikayetçi oldu. Sikayet üzerine K.K., M.S. ve N.S. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Saglik kontrollerinden sonra adliyeye sevk edilen K.K., M.S. ve N.S. çikarildiklari mahkemece adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA