AKO Grup, Türkiye'nin En Büyük 100 Sanayi Sirketi Arasinda Yükselisini Sürdürüyor

AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan: 'AKO Grup, yerli sermaye, yerli ARGE ve mühendislik, yerli üretim gücü ile Türkiye’nin milli sanayi gücü kimligini gururla tasiyor. Ülkemizin yani sira dünyanin 100'ü askin ülkesinde rekabet gücümüz her gün artis gösteriyor'

AKO Grup, amiral gemisi PETLAS ve diger markalarinin performanslariyla Fortune 500 Türkiye siralamasindaki yükselisini sürdürüyor.

AKO Grup açiklamasina göre, Fortune 500 Türkiye 2020 siralamasinda yerini bir önceki yila göre 27 sira yukari tasiyan AKO Grup, 95. siraya yükseldi ve Türkiye'nin en büyük 100 kurulusu arasinda yer aldi.

Grup, amiral gemisi PETLAS'in yani sira bünyesinde faaliyet gösteren diger sanayi kuruluslari AKO Akü, AKO Jant ve AKO Lastik Kaplama'nin yüksek performansi ile, lastik distribütörlük faaliyetlerinin ve yüksek katma degerli ihracatin katkisi ile Fortune 500 Türkiye 2020 siralamasinda yerini bir önceki yila göre 27 sira yukari tasidi.

Türkiye'nin en büyük 100 kurulusu arasinda yer alan AKO Grup, 3,9 milyar liranin üzerindeki performansi ile Fortune 500 Türkiye net satislara göre ilk 100 siralamasinda 95. siraya yükseldi.

AKO Grubu'nun 2005 yilindan bugüne dek 5 milyar liranin üzerinde yatirim gerçeklestirdigi PETLAS da Istanbul Sanayi Odasi'nin "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kurulusu" siralamasinda 82., Brand Finance Türkiye'nin en degerli ve en güçlü markalari 2021 raporunda da 59. sirada yer almis ve geçen yil lastik sektöründe siralamadaki yerini en fazla yükselten marka olma basarisi göstermisti.

Açiklamada görüslerine yer verilen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, AKO Grubu'nun tüm istiraklerinde AR-GE alanindaki yatirimlar, organizasyonel ve endüstriyel yatirimlarin yani sira marka yatirimlarina da önem verildigini belirterek, "AKO Grup, yerli sermaye, yerli AR-GE ve mühendislik, yerli üretim gücü ile Türkiye'nin milli sanayi gücü kimligini gururla tasiyor. Ülkemizin yani sira dünyanin 100'ü askin ülkesinde rekabet gücümüz her gün artis gösteriyor. Her basarimiz bizlere gurur veriyor, daha da iyi olma azmimizi atesliyor. Bu basariyi, tüm AKO Grup çalisanlari, is ortaklarimiz, markamizi tercih eden tüketicilerimiz, kurumsal müsterilerimiz ve milletimizle paylasiyor ve onlara tesekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Bu yil 14'üncüsü açiklanan ve Türkiye'nin en büyük 500 sirketinin siralandigi Fortune 500 Türkiye Arastirmasi, finansal kurumlar ve holding disindaki tüm sektörleri kapsayan bir degerlendirme ile gerçeklestiriliyor.
Kaynak: AA