6 Yasinda Hikaye Kitabi Yazdi

Samsun’da yasayan 6 yasindaki ilkokul ögrencisi Mehmet Kerem Koca, evindeki Japon baligindan esinlenerek, 12 sayfalik hikaye kitabi yazdi.

6 Yasinda Hikaye Kitabi Yazdi
Samsun’un Atakum ilçesinde 1. sinif ögrencisi olan 2014 dogumlu Mehmet Kerem Koca, pandemi sürecinde evinde besledigi baligin hayalinden yola çikarak bir hikaye kitabi yazmaya karar verdi. Okuma-yazmayi yeni ögrenen ve kitap okumayi çok seven minik ögrenci, bu andan itibaren hayal gücünü gelistirerek 6 yasinda 12 sayfalik bir kitap yazdi. Yazdigi ‘Balik Sapsigin Hayati’ adli hikaye kitabini ögretmeni Menekse Kalkan ve okul müdürü Hikmet Özkan’a hediye eden Mehmet Kerem Koca, ögretmenlerinden de tam not aldi.

Kitap yazdigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Mehmet Kerem Koca, “Okumayi ögrendikten hemen sonra kitap yazmaya karar veren Mehmet Kerem Koca, “Hayal kurmayi çok seviyorum. Okumayi ve yazmayi çok seviyorum. Sapsik isminde bir Japon baligim vardi. Bu balik benim hayal gücümün gelismesinde etkili oldu. Ben de bu hayal ettiklerimi bir hikayelestirmek istedim. ‘Balik Sapsigin Hayati’ isminde 12 sayfalik bir kitap yazdim. Çok mutluyum” dedi.



“Her gün 3-4 hikaye kitabi okuyor”

Mehmet Kerem Koca’nin her gün 3-4 hikaye kitabi okuduguna dikkat çeken baba Burak Koca, “Oglum 6 ay önce okuma yazmayi ögrendi. Haftada 2 gün okula gidiyordu ayrica etüde gidiyordu. Okuma yazmayi ögrendikten sonra eline bir A5 kagidi alarak, paragraf paragraf yazi yazmaya basladigini fark ettim. Ne yazdigini sordugumda, ‘Baba kitap yaziyorum’ dedi.

Ben de yazdiklarina baktim ve hikaye kitabi olacagini düsündüm. Sonuçta ortaya 12 sayfalik bir hikaye kitabi çikti. Okumayi ögrendigi 6 ay içerisinde simdiye kadar her gün 3-4 hikaye kitabi okuyor. Hikaye kitabi yazmasinda bunun da etkili oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Atakum Milli Egitim Vakfi Okulu Müdürü Hikmet Özkan, erken yasta kitap yazan ögrencileri ile alakali, “Okuma-yazmayi yeni ögrenmis bir ögrencimizin cesaret ederek hem de bu yasta hayal ederek kitap yazmasi büyük bir mutluluk. Türkiye’de daha önce bu yasta kitap yazan duymamistim. Bu bir ilk diye tahmin ediyorum. Kendisiyle gurur duyuyorum. Ileride çikaracagi romanin ilk okuyucusu da ben olmak isterim” seklinde konustu.

Minik ögrencinin ögretmeni Menekse Kalkan ise sunlari söyledi:

“Mehmet Kerem, sinifimizin en küçük ögrencisi. Bu sikintili pandemi sürecinde ögrencilerimiz okula bile gelemezken okumayi yazmayi ögrenip kitap yazmasi gurur verici. Ögretmeni olarak bu mutlulugu basta bana yasattigi için de ayrica iftihar ediyorum.”
Kaynak: İHA