'Uluslararasi Altin Safran Belgesel Ve Fotograf Yarismasi'na Basvurular Basladi

Bu yil 1618 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 22. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali kapsaminda yapilacak yarismaya basvurular, 1 Agustos'ta sona erecek

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yil "Kültürel Miras ve Korumacilik" ana temasiyla düzenlenen 22. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali kapsaminda yapilacak belgesel ve fotograf yarismasina basvurular basladi.

Bu yil "Ahilik Kültürü" yan temasiyla 16-18 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecek festival çerçevesinde, amatör ve profesyonel dallardaki belgesel, belgesel film yapim destek ile fotograf yarismasina basvurular "www.altinsafran.org" adresinden alinacak.

Yarismaya basvurular, 1 Agustos'ta sona erecek.

- "Kültürel degerlerin korunmasini ve gelecege miras birakilmasini sagliyoruz"

Safranbolu Belediyesi ve Festival Komitesi Baskani Elif Köse, yaptigi açiklamada, "Açik Hava Müzesi", "Korumanin Baskenti" gibi unvanlarla anilan tarihi evleriyle ünlü Safranbolu'nun, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde oldugunu hatirlatti.

Festivalin 22 yildir düzenlendigine, "Kültürel Miras ve Korumacilik" temasinin hem ilçe hem de ülke için çok önemli olduguna isaret eden Köse, "Festival ve bünyesinde yaptigimiz belgesel ve fotograf yarismalari sayesinde özelde Safranbolu, genelde ülkenin kültürel degerlerinin korunmasini ve gelecege miras birakilmasini sagliyoruz. Safranbolu dünyanin en iyi korunan ilk 20 kenti arasinda. Festivalle saglanan tanitim, somut ve soyut mirasin gelecek kusaklara aktarilmasina önayak oluyor." ifadesini kullandi.

Köse, bu yil festivalin içerik olarak daha kapsamli olacagini, etkinlige çok sayida basvuru beklediklerini kaydetti.
Kaynak: AA