Ölüdeniz'de Batan Teknenin Kaptani Gözaltina Alindi

Mugla’nin Fethiye ilçesi Ölüdeniz Belcekiz plajinda 38 kisinin bulundugu günü birlik tur teknesinin batmasi sonucu bir çocugun yasamini yitirdigi kazada, tekne kaptani gözaltina alindi.

Ölüdeniz'de Batan Teknenin Kaptani Gözaltina Alindi
Dün Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Belcekiz Plaji’nin 50 metre açiklarinda içinde 38 kisinin bulundugu tur teknesinin batmasi sonucu 2 yasindaki Yunus Emre Yilmaz ölmüs, 2 kisi de yaralanmisti.

Kazada yaralanan iki kisinin ise ölen Yunus Emre Yilmaz’in annesi Nazli Nur Yilmaz (34) ile kiz kardesi Ravza (5) oldugu ögrenildi.

Kazadan sonra ambulans ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldirilan anne Yilmaz, tedavisi için Isparta’ya sevk edildi. Ravza Yilmaz’in tedavisi ise Fethiye Devlet Hastanesinde sürüyor.

Kazanin ardindan Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan tekne kaptani R.Z. gözaltina alindi.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanligi Dalis Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timine bagli dalgiçlar, batan teknede arama kurtarma faaliyeti yapti.

DEGAK ekipleri batan tekneyi su altinda görüntüledi. Görüntülerde teknenin arka kisminin denizin dibine oturdugu basinin da havaya dogru kalktigi, teknede bulunan masa ve sandalyelerin dagildigi bazilarinin da yerinde koptugu görülüyor.

Öte yandan, tekneyi denizden çikarma çalismalarinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA