Dere Yataklari MASKI Ile Güvenli Hale Geldi

Manisa’nin dogal çevresini korumak ve daha yasanilabilir bir Manisa için çalismalarini sürdüren Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, bugüne kadar 622 mahallede 936 kilometrelik dere temizligi ile 436 mahallede dere islah çalismasi gerçeklestirdi.

Dere Yataklari MASKI Ile Güvenli Hale Geldi
MASKI Genel Müdürlügü, bugüne kadar dere yataklarinin vatandaslarin günlük hayatini olumsuz etkilememesi adina önemli çalismalar gerçeklestirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi bünyesinde yürütülen çalismalar kapsaminda, 15 Milyon TL yatirim yapildi. Çalismalar kapsaminda bugüne kadar 622 mahallede 936 kilometrelik dere temizligi gerçeklestirilirken, 436 mahallede su akisinin saglikli hale getirilmesi amaciyla dere islah çalismasi yapildi. Islah çalismalarinin yani sira, 30 kilometrelik korkuluk isi yapildi. MASKI ekipleri dere yataklarini rüsubattan arindirmis olmanin yaninda motor kaski, koltuk takimi, klozet ve telefon diregine kadar birçok yabanci maddeyi derelerden uzaklastirdi. Öncelik sirasina göre belirlenen noktalara yaklasik olarak 3 kilometrelik menfez montaji yapilarak, hem vatandaslarin can ve mal güvenligi saglandi hem de tarim arazilerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi. Mahalleler arasi yol geçislerini güvenli hale getirmek ve ulasim sorununu da çözmek adina 363 noktada 6 kilometrelik koruge boru çalismasi yapildi. Dogal çevreyi koruma altinda tutmak için yapilan çalismalar ile dere yataklari vatandasin sorunu haline gelmekten çikarildi.

“Önceligimiz gelecek nesillere temiz bir çevre birakmak”

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Ergün, daha saglikli bir çevre ile vatandaslarin can ve mal güvenligini korumak amaciyla dere islah ve temizlik çalismalarinin büyük önem arz ettigini belirtti.

Baskan Ergün, “Göreve geldigimiz ilk günden bu yana nefes alan, daha yasanilabilir bir kent olusturmak adina var gücümüzle çalisiyoruz. 1 milyon 400 bin nüfusu barindiran 17 ilçemizdeki derelerde islah, menfez, korkuluk ve temizlik çalismalari gerçeklestirdik ve bu çalismalarimiz artan bir ivme ile sürüyor. Taskin tehlikesi olan yerleri öncelik sirasina alarak bu dogrultuda çalismalarimizi yaptik. Bugüne kadar 622 mahallede 936 kilometrelik dere temizligi yaparak su akisini saglikli hale getirdik. 30 kilometrelik korkuluk, 5 kilometrelik betonarme kesitli dere islahi çalismalarinin yani sira 824 bin ton rüsubati bertaraf ettik. Vatandaslarimizin can ve mal güvenligini koruma altina aldik, almaya devam ediyoruz. Gelecek nesillere daha saglikli ve yasanilabilir bir Manisa olusturmak için gece gündüz demeden hizmet ve yatirimlarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA