Çevrim Içi Mezuniyet Töreni

Malatya Inönü Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi tarafindan 2020-2021 akademik yilinda mezun olan ögrenciler için çevrim içi mezuniyet töreni düzenlendi.

Çevrim Içi Mezuniyet Töreni
Pandemi önlemleri nedeniyle çevrim içi gerçeklestirilen mezuniyet törenine, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Tuba Uçar ve Dr. Ögr. Üyesi Osman Tayyar Çelik, akademik personel ile ögrenciler ve aileleri katildi.

Törene video konferans yoluyla katilan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, 2020-2021 akademik yilinda dört bölümden toplam 275 mezun veren Saglik Bilimleri Fakültesinin tarihinden söz etti. Kizilay, “Inönü Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, 21 yildir insan yetistiriyor. 1996 yilinda Saglik Yüksekokulu olarak kurulan Saglik Bilimleri 2015 yilinda fakülte haline gelmistir. Saglik Bilimleri Fakültemizde toplamda 7 bölümümüz var. Bu bölümlerin dördünden aktif olarak mezun veriyoruz. Diger üç bölüme ise artik önümüzdeki dönemde ögrenci almaya baslayacagiz ve Saglik Bilimleri Fakültemiz yedi bölümlü bir fakülte olarak ülkemize profesyonel ve alaninda uzman saglikçilar kazandiracaktir. Önümüzdeki dönemde artik 7 bölümlü bir fakülte olarak devam edecek. Güçlü insan kaynaklarimiz ve hoca kadromuzla bu bölümlerden insan yetistiriyoruz. Sevgili mezunlar, üniversitemizde dolu dolu ve verimli dört yil geçirdiniz. Saglik Bilimleri Fakültemiz tarafindan gerek teorik gerekse uygulamali olarak verilen egitimlerle tam deneyimli ögrenciler olarak sizleri mezun ediyoruz. Uygulamali egitimlerinizi Turgut Özal Tip Merkezimizde ve sehrimizin diger saglik alanlarinda, merkezlerinde yaptiniz. Sizlerin çok iyi yetistigine inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Sizin alaniniz insana dokunan bir alan”

Saglik Bilimleri alaninin insana dokunan bir alan oldugunu belirten Kizilay mezun ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Kizilay, ögrencilerin ailelerine tesekkür ederek sunlari dile getirdi:

“Bu yil Saglik Bilimleri Fakültemiz dört bölümden 275 mezunu ile saglik ordusuna yeni, önemli ve güçlü bir kan kazandiriyor. Sizin alaniniz insana dokunan bir alan. Hepiniz çok önemli bir meslegi icra edeceksiniz. Kendinizi tam vererek isinizi yapin ve isinize erdemle, tutkuyla, askla ve sevgiyle bagli olun. Severek isinizi yapin ve yaptiginiz isi sevin. Böylece hem basariyi yakalarsiniz hem de dokundugunuz insanlara huzuru, sagligi ve büyük bir yasam sevincini aktarmis olursunuz. Bundan sonraki hayatinizda hepinize ömür boyu basarilar diliyorum ve basta sizleri bize emanet eden aileleriniz olmak üzere sizlere ve degerli hocalarimiza tesekkür ediyorum.”

Mezuniyet törenine video konferans yoluyla katilan Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu da, Saglik Bilimleri Fakültesi hakkinda bilgi aktararak, “Saglik Bilimleri Fakültesi, 1996 yilinda kurulmus olup yaklasik 25 yillik lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde donanimli ögrenciler yetistirmektedir. Fakültemizde Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Çocuk Gelisimi, Gerontoloji, Beslenme ve Diyetetik bölümleri bulunmaktadir ve her yil bu bölümlerden donanimli saglik profesyonelleri yetismektedir. Özellikle ögrencilerimizi yetistirirken verdigimiz egitim ve ögretimlerde klinik donanimi yüksek, insani iliskileri iyi, iletisim kurma becerisi yüksek ve sorun çözmeyi bilen ögrenciler yetistirmeyi hedefliyoruz. Bundan dolayidir ki Inönü Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, ögrenciler arasinda öncelikli tercih edilen fakülteler arasinda yer almaktadir. Sizlere tavsiyem, özellikle iyi birer insan olun, vatanina, milletine, bayragina sahip çikan birer vatandas olun. Atatürk’ün su sözü aklinizda olsun ve size yol gösterici olsun: ‘Görevini en iyi yapan, vatanini en çok sevendir” seklinde konustu.

Cumurcu son olarak pandemi sürecinde vefat eden tüm saglik çalisanlarina Allah’tan rahmet ve hasta olanlara da acil sifa dileklerinde bulundu.

Kizilay ve Cumurcu’nun mezuniyet mesajlarindan sonra bölüm baskanlarinin konusmasi, bölüm mezunlarina ait slayt gösterisi ve bölüm birincilerinin konusmasi ile devam eden program, ant içme töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA