Çatak'ta Korona Virüs Asi Seferberligi

Van’in Çatak Toplum Sagligi Merkezi koordinasyonunda ilçe merkezinde kurulan stantta randevusuz 18 yas üzeri vatandaslara korona virüs asisi yapiliyor.

Çatak'ta Korona Virüs Asi Seferberligi
Sehit Seyvan Yavuz Ilkokulu bahçesinde kurulan stantta 18 yas üzeri vatandaslarin asilanarak ilçe genelindeki asilanma oraninin artirilmasi öngörülüyor. Her hafta farkli bir mahallede sürecek olan korona virüs asi ve bilgilendirme standinda 18 yas üstü vatandaslara Biontech asisi uygulanacak. Ilçede ikamet eden tüm vatandaslari korona virüse karsi asi olmaya davet eden Çatak Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Esra Seven, “Her hafta bir mahallemizde gezici asi standimizi kurarak vatandaslarimizi randevusuz asilamaya basladik. Bu kapsamda tüm vatandaslarimizi randevusuz asi olmaya davet ediyoruz. Asimizi olalim, pandemiden kurtulalim” dedi.



“Saglikli yarinlar için asimizi mutlaka yaptiralim”

Çatak Bahçelievler Mahalle Muhtari Irfan Bozdemir de, çagrida bulunarak mahalledeki vatandaslarin asi olmasini sagladiklarini ifade ederek, “Tüm mahalle halkimiz buraya gelerek asilarini oluyor. Bu kapsamda tüm vatandaslarimizin da asi olmasini istiyoruz. Pandemiden bir an önce kurtulabilmek için asi olmak gerekiyor. Asimizi aksatmayalim, saglikli yarinlar için asimizi mutlaka yaptiralim” diye konustu.

Randevusuz asi standi vatandaslardan yogun ilgi görürken, asi olmaya gelenler uygulamadan memnun olduklarini dile getirerek yetkililere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA