Battalgazili Muhtarlardan Ankara Çikarmasi

Malatya’nin Battalgazi ilçesine bagli mahalle muhtarlari Ankara’da yörenin sorunlari ile ilgili çesitli temaslarda bulundu.

Battalgazili Muhtarlardan Ankara Çikarmasi
Battalgazi ilçesinde basta sulama sorunu olmak üzere yöre halkinin sorun ve taleplerini iletmek üzere Ankara’ya giden mahalle muhtarlari burada AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin konugu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretinde AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile görüsen muhtarlar, yörenin sorunlarini da ilettiler. Milletvekili Tüfenkci ise, “Kiymetli muhtarlarimiz ile Gazi Meclisimizi gezerek, Malatya’miz üzerine hasbihal ettik. Taleplerini dinleyip, çözüm için sicagi sicagina ilgili kurumlara ilettigimiz muhtarlarimiza nazik ziyaretleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Muhtar heyeti daha sonra TOKI Baskan Yardimcisi Dursun Bastürk ile de bir araya gelerek sorun ve taleplerini ilettiler Battalgazi yöresini temsil eden muhtar ve sulama birlikleri heyeti adina konusan Mehmet Nuri Alan, “TOKI Baskan yardimcisi ile görüsmemizi saglayan Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’ye yöre halki adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

Geçtigimiz yil yasanan Sivrice depremi sonrasinda magdur olan vatandaslara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan devletin merhamet elinin uzatildigini belirten Alan, “Bu durumla ilgili olarak devletin esitlikçi adaletçi merhamet yönünü isaret etmistir. Tabi bütün bunlarla beraber ilimiz Malatya Battalgazi ilçemizde yapilan TOKI konutlari kura çekiminde köylü ve sehirli diger ifade ile kirsal ve kentsel mahalleler ayirimina gidildigi görülmüs ve hatta tek katli ve çift katli uygulamalarinda mahalle mahalle uygulama alani verilmis böylece devletin esitlikçi adaletli yönüne gölge düsürülmüstür. Bu durumu sayin milletvekillerimizle görüstügümüzde ayni düsünceleri paylasmislardir. Derhal bu adaletsizligi ortadan kaldiracak yapisal düzenlemenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ankara temaslarinda bölgenin sulama sorunu konusunda da istisarelerde bulunduklarini anlatan Alan, “Bölgenin sulama suyu problemine çözüm üretecek olan Silan, Beypinar, Yenice ve Yaygin projeleri basta olmak üzere Hatunsuyu bölgesinde bulunan arazilerin Çat Baraji’nin sulama alanina dahil edilmesi ayrica Yarimcahan Ovasi’nin sulama suyu problemine çözüm üretmek için GES projesinin kurulmasi ile ilgili taleplerimizi Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli’ye iletmek üzere Ankara’ya geldik” ifadelerini kullandi.

Bakan Pakdemirli’nin talimati ile Tarimsal Sulama Suyundan Sorumlu Bakan Yardimcisi Akif Özkaldi ile görüstüklerini de aktaran Mehmet Nuri Alan, “Bakan yardimcimiz dile getirdigimiz talepleri büyük bir titizlikle dinleyerek sorunun çözümü noktasinda ortaya koyduklari iradeye sahit olduk. Elazig 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’in gayretlerinden dolayi da ayrica tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA