'15/07 Safak Vakti' Filmi Gösterime Giriyor

15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü mensuplarinin kalkistigi darbe girisimine karsi Türk milletinin ortaya koydugu destansi mücadeleyi anlatan “15/07 Safak Vakti” filmi gösterime giriyor.

'15/07 Safak Vakti' Filmi Gösterime Giriyor
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan da desteklenen film, 15 Temmuz 2021’de vizyonda olacak.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, filme iliskin paylasiminda, “Bu millet çiplak elleri, cesur yürekleriyle darbecilere, isgalcilere geçit vermedi. Bir ‘Safak Vakti’ yeniden millet olmanin serefini tattik. Sehit ve gazilerimize hürmet ve minnetle” ifadelerini kullandi.

15 Temmuz 2016 aksami FETÖ terör örgütü mensuplarinin kalkistigi darbe girisimi sirasinda Çengelköy ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsünde yasananlara odaklanan 15/07 Safak Vakti filmi, milletin ortaya koydugu kahramanca mücadeleyi beyaz perdeye tasiyor.

Yönetmenligini Volkan Kocatürk’ün üstlendigi filmin basrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbasi, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper üstlenirken, oyuncular arasinda Aslihan Karalar, Doga Özüm, Ferhat Yilmaz, Deniz Bolisik ve Hatice Sibel Aytan yer aliyor.

15 Temmuz gecesi darbecilere karsi direnen vatandaslarin gerçek hikayelerinden esinlenilen film, Çengelköy’de pastane isleten Cevdet’in (Erkan Petekkaya) ve çocuklarinin öyküsünü merkeze aliyor. Siparisleri yetistirmeye çalisirken köprüde bir anda darbeci askerlerle karsi karsiya gelen Cevdet’in yolu, isine geç kalan güvenlik görevlisi Güray (Tugay Mercan), küçük kiziyla birlikte köprüde sikisip kalan Mustafa (Serkan Ercan) ve diger vatandaslarla kesisir. Ayni anda Cevdet’in oglu Yusuf (Baran Bölükbasi) da Çengelköy’de mahalledekiler ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karsi mücadeleyi sürdürmektedir. O sirada hastanede ise doktor Aysel (Deniz Bolisik), sabaha kadar darbeciler tarafindan vurulan vatandaslari kurtarmak için çaba göstermektedir.

Hazirliklari 2020 yilinin Kasim ayinda baslayan film için Türkiye’nin en büyük kapali dekoru insa edildi. 15 Temmuz Sehitler Köprüsü 12 bin metrekarelik, Çengelköy ise 12 bin metrekarelik kapali bir alana insa edildi. Film için toplamda 24 bin metrekare kapali alan dekor hazirlandi.

3 Subat 2021’de baslayan dekor insa çalismasi, 40 günde tamamlandi ve 15 Mart’ta filmin çekimlerine baslandi. 8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kisilik ekip ve 7 bin 500 yardimci oyuncu görev alirken, bin 250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanildi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi destekleriyle gerçeklestirilen filmin yapimciligini Rafadan Hayat Film, ortak yapimciligini ise TRT üstlendi. Film 15 Temmuz 2021’de vizyona girecek.
Kaynak: İHA