Tuzla'dan Manavgat'a Yardim Tirlari Ve Su Tankerleri Yola Çikti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde çikan orman yanginlari yerlesim alanlari ve tarim alanlarina siçrayarak büyük hasarlar verdi. Tuzla Belediyesi yanan ormanlik alanlari yeniden canlandirmak için 5 bin fidan bagislayacagini açiklamisti. Bugün de Tuzla’dan Manavgat’a bir tir dolusu yardim malzemesi yola çikti. Ayrica yanan alanlari söndürme çalismalari destek verilmesi amaciyla 2 su tankeri de yola çikti. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “Yardimsever vatandaslarimiz sayesinde telefonlarimiz susmuyor. ‘Nasil yardim toplayabiliriz’ diye soruyorlar. Ortaklasa yapacagimiz bu çalismalarla, oraya tankerlerimizi de yolluyoruz” dedi.

Tuzla'dan Manavgat'a Yardim Tirlari Ve Su Tankerleri Yola Çikti
Antalya’nin Manavgat ilçesinde 28 Temmuz Çarsamba günü 4 ayri noktada baslayan orman yanginlari yerlesim ve tarim alanlarina da siçradi. Yangini kontrol altina alma çalismalari devam ederken Tuzla Belediyesi, yanan ormanlik alanlari yeniden canlandirmak için 5 bin fidan bagislanacagini açiklamisti. Bugün de Tuzla’dan Manavgat’a yardim eli uzandi. Tuzla Kaymakamligi koordinasyonunda, Tuzla Belediyesi ve Türk Kizilayi Tuzla Subesi isbirligi ile içerisinde gida kolisi, hijyen set, ve temel ihtiyaç malzemelerin oldugu yardim tiri yola çikti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi’ndan bulunan gida kolilerini yardim tirina yüklendigi sirada dualar edildi. Yardim tiri ile birlikte Tuzla Belediye Baskani Dr.Sadi Yazici’nin talimatiyla bölgeye 2 su tankeri de gönderildi.

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “Bir anda bu kadar yanginin olmasi saibeler doguruyor. Hukuk bununla ilgili gerekli arastirmayi yapacaktir. Bizim yapmamiz gereken maddi durumumuz, imkânlarimiz ne olursa olsun dogal afetler karsisinda yardimlasma, dayanisma, birbirimize destek olmaktir. Bizler elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Manavgat’a su tankeri yolluyoruz”

Herkesin yardim etmek için seferber oldugunu belirten Dr. Yazici, “Yardimsever vatandaslarimiz sayesinde telefonlarimiz susmuyor. Nasil yardim toplayabiliriz diye soruyorlar. Ortaklasa yapacagimiz bu çalismalarla, oraya tankerlerimizi de yolluyoruz. Bu yapilan sey sadece Manavgat’a yapilmiyor. Bir küresel isinmanin yasandigi bir dünyada yesilliklerin yok edilmesi, faunanin yok edilmesi dünyaya ve insanliga yapilan bir suçtur. Sadece ülkemize karsi yapilmis oldugunu düsünmüyorum. Bu durumu insanlik disi olarak yorumluyorum. Bunu yapanlarin ne çevreye ne hayvana ne insana saygisi olmayan insanlar oldugunu düsünüyorum. Yine iyi niyetimi koruyarak mevsim anormallikleriyle beraber baslayan yanginlar olmasini diliyorum. Bu sekilde insanlik disi hareket edenlerle ayni ülkede yasamaktan, insanin utanç duydugunu söylemek istiyorum. Cigerlerimiz olan ormanlari yok etmek insan öldürmüsçesine büyük cezalarla cezalandirilmasi gerektigini düsünüyorum. Tekrar basimiz sag olsun, tüm ülkem adina geçmis olsun. Elimizden gelen tüm yardimlari ulastiracagiz” dedi.



“Ortaya çikan sonuç bizi fazlasiyla üzdü”

Tuzla Kaymakami Ali Akça, “Son zamanlarda Türkiye’de meydana gelen yanginlar, bizim içimizi gerçekten çok acitti. Insanlarimiz hayatlarini kaybetti. Ben onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yine ormanlarda yasayan canlilar, kuslar, kaplumbagalar, böcekler, agaçlar da yasamlarini kaybettiler. Bu ortaya çikan sonuç bizi fazlasiyla üzdü” seklinde konustu.

Kizilay Tuzla Sube Baskani Sebahattin Demirci ise temel ihtiyaçlarin tirlarda toplandigini dile getirerek, “Temizlik malzemesi, çamasir bulasik deterjani gibi temel ihtiyaç malzemelerimiz var. Gida kolilerimiz de var. Olayin basindan beri AFAD orada koordinasyonu sagliyor. Kizilay da orada arazide. Orada temel ihtiyaçlar neyse ona öncelik veriyoruz. Oradan gelen taleplere göre bu yardimlarimizi olusturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA