Manavgat'taki Yanginda Yasamini Yitiren Orman Isçisi Yasar Cinbas'in Oglu Mahmut Cinbas Babasini Anlatti Açiklamasi

'En son görüstügümüzde iki gündür uyumadigini, çok az uyudugunu, büyük bir mücadele verdiklerini, çok yorgun oldugunu anlatti. 4 gündür görevdeydi. Bu sabah ise ölüm haberini televizyonlardan aldim' 'Görevi söz konusu ise onun için baska bir seyin önemi yoktu, severek yapardi. 29 yildir bu isin içinde. Babamla gurur duyuyorum, biz raziyiz. Allah da ondan razi olsun'

Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yanginini söndürme çalismalari sirasinda yasamini yitiren iki orman isçisinden Yasar Cinbas'in Manisa'nin Kirkagaç ilçesinde yasayan oglu Mahmut Cinbas, 29 yildir fedakarca görev yapan babasiyla gurur duydugunu söyledi.

Cinbas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, babasinin önce Adana Kozan’daki yangin için Manisa’dan yola çiktigini ancak yolda Manavgat'taki yangin bölgesine yönlendirildigini dile getirdi.

Cinbas, "En son görüstügümüzde iki gündür uyumadigini, çok az uyudugunu, büyük bir mücadele verdiklerini, çok yorgun oldugunu anlatti. 4 gündür görevdeydi. Bu sabah ise ölüm haberini televizyonlardan aldim." dedi.

Babasinin 29 yildir orman teskilatinda çalistigini belirten Mahmut Cinbas, "Bizi büyüttü, bu yaslara getirdi. Isini her seyden çok severdi bir kere. Görevi söz konusu ise onun için baska bir seyin önemi yoktu, severek yapardi. 29 yildir bu isin içinde. Babamla gurur duyuyorum, biz raziyiz. Allah da ondan razi olsun." diye konustu.

Yasar Cinbas için Kirkagaç Orman Isletme Sefliginin önünde tören düzenlenecegi, naasinin Afyonkarahisar'in Çay ilçesinde defnedilecegi ögrenildi.

Antalya'nin Manavgat ilçesine bagli Gebece Mahallesi'ndeki Beloluk mevkisinde söndürme çalismalari sirasinda arazözün yandigi bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edilmis, arastirma sonucu iki isçinin cansiz bedenine ulasilmis, yarali iki isçi Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldirilmisti. Hayatini kaybeden isçilerin Izmir Bergama Orman Isletme Müdürlügünden Erdal Tovka ve Manisa Akhisar Orman Isletme Müdürlügünden Yasar Cinbas oldugu belirlenmisti.

Kaynak: AA