Kütahya'ya 'Enpati Hayvan Dostu Sehir' Ödülü

Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan düzenlenen ’Enpati hayvan dostu sehirler’ yarismasinda Kütahya Belediyesi ödüle layik görüldü. Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in elinden aldi.

Kütahya'ya 'Enpati Hayvan Dostu Sehir' Ödülü
Baskan Isik, yaptigi açiklamada, "Türkiye Belediyeler Birligi ve Tarim ve Orman Bakanligi’nca düzenlenmis olan ‘Sahipsiz evcil ve sokak hayvanlarinin barinma ve beslenme sartlarinin iyilestirilmesi fikir ve proje yarismasina katildik. Etüd Proje Müdürlügü AB Dis Iliskiler ve Proje Birimi ve Veteriner isleri Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan ’Sahipsiz patilere umut ol’ projesi ile bu yarismaya basvurduk ve dünkü ödül töreninde 223 basvuru arasindan ödüle layik görülen 10 proje arasina girdik. Ödül töreninde Sayin Cumhurbaskanimizin degerli esi hanim efendi Emine Erdogan’in Kütahya Belediyemize vermis oldugu ödülü aldik. Emegi geçen tüm arkadaslarimiza gayretlerinden ötürü tesekkür ediyorum. Projemiz su sekilde; Kütahya Belediyesi mücavir alani içerisinde 21 farkli noktada sokak hayvanlarinin barinmasi ve beslenmesi için istasyonlar kuruyoruz. Günes enerjili sistemle beslenen bu istasyon 7-24 belediyemiz tarafindan kontrol ve takip ediliyor. Hayvanlarin gida ve su ihtiyaçlarini karsiliyoruz ve ayni zamanda da hayvan severlerde karekod ile takip edebilecekler. Proje ile hangi havan ne zaman hangi istasyona ugradigi takip edilebilecek ayni zamanda sahiplenmek isteyenler için ise karekod sistemi ile sahiplenmelerini yapacagiz. Alinacak 500 bin liralik ödül ile önümüzde ki günlerde proje ile ilgili ilk çalismalara baslatacagiz" diye konustu.

Kütahya Belediyesi, Türkiye genelindeki 223 basvuru arasindan 11. olarak 500 bin TL’lik para ödülünü almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA