Katar'in Al Jazeera Televizyonu, 8 Yil Aradan Sonra Misir'dan Canli Yayin Gerçeklestirdi

Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu yaklasik 8 yil aradan sonra ilk kez Misir'dan canli yayin yapti.

Misir güvenlik güçlerinin, 14 Agustos 2013'te Rabia ve Nahda meydanlarindaki gösterileri dagitmasinin ardindan ülkedeki tüm ofislerini kapatan Al Jazeera, yeniden Misir'dan yayin yapmaya basladi.

Aksam haberleri kusaginda spiker Abdulkadir Ayad, Etiyopya'nin insa ettigi Hedasi Barajiyla ilgili bilgi almak için Misir'in baskenti Kahire'ye baglandi.

Al Jazeera'nin eski Filistin muhabiri Sirin Ebu Akla yayina baglanarak, Hedasi Baraji krizinin isiginda Cezayir Disisleri Bakani Ramtan Lamamra'nin Misir'a yapacagi ziyaretle ilgili bilgi verdi.

Misr'dan yapilan canli yayin, Al Jazeera'nin spikerleri ve çalisanlari tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Kanalin spikerlerinden Muhammed Krisan Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Al Jazeera Sirin Ebu Akla ile yeniden Kahire'den yayina basliyor." ifadesini kullandi.

Kanaldan, bu yayinla ve Misir'da yeniden ofis açilip açilmayacagiyla ilgili açiklama yapilmadi.

Al Jazeera 14 Agustos 2013'te Rabia ve Nahda meydanlarinin bosaltilmasinin ardindan Misir'daki ofislerini idari olarak kapatmis, 1 ay sonra da Misir yargisi Al Jazeera Mubasher Misir'in kapatilmasina karar vermisti.

Misir ile Katar arasindaki iliskiler, 2017 yilinda yasanan Körfez krizinin ardindan, 5 Ocak 2021'de Suudi Arabistan'in El-Ula kentinde gerçeklestirilen 41. Körfez Isbirligi Konseyi (KIK) Zirvesiyle düzelmeye baslamisti.

Krizin sona ermesinin ardindan, iki ülke arasinda olumlu adimlar atilmisti. Bu kapsamda iki ülke karsilikli olarak büyükelçi atamisti.

Kaynak: AA