GÜNCELLEME - Mersin Silifke'deki Orman Yanginini Söndürme Çalismalari Devam Ediyor

Yangin, Gülnar ilçe sinirindaki bir mahalleye siçradi Havanin kararmasi nedeniyle helikopterle müdahaleye ara verdiYANGININ YAYILMASI VE DETAY EKLENDI.

İçel'in Silifke ilçesinde 2 gün önce çikan orman yanginini kontrol altina alma çalismalari sürüyor.

Ilçede 29 Temmuz'da sabah saatlerinde Bogsak mevkisinde baslayan, ardindan Isikli, Hirmanli ve Yesilovacik mahallelerine siçrayan orman yangini, dün gece saatlerindeki siddetli rüzgar nedeniyle etkisini yeniden artirdi.

Hava sicakliginin 34 dereceyi buldugu ilçede alevler, Akdere mevkisindeki ormanlik alanda etkili oldu. Yangin, daha sonra Gülnar ilçesi sinirindaki ormanlik alana kadar yayildi.

Yangini kontrol altina alma çalismalarina katilan söndürme helikopterleri, havanin kararmasi nedeniyle müdahaleye araya verdi.

Çalismalar, Orman Isletme Müdürlügü ve yurt genelinden itfaiye ekipleri, Ilçe Emniyet Müdürlügünün toplumsal olaylara müdahale araçlari (TOMA) ve çok sayida is makinesiyle karadan sürdürülüyor.

Silifke'de 29 Temmuz'da orman yangini çikmis, çok sayida ev tedbiren bosaltilmisti. Yangin, kuvvetli rüzgar nedeniyle çevredeki diger mahallelere de yayilmisti.
Kaynak: AA