GÜNCELLEME 2 - Bodrum'da Makilik Ve Ormanlik Alanda Çikan Yangina Müdahale Ediliyor

Yerlesim yerlerine kadar yaklasan yanginin kontrol altina alinmasi için söndürme çalismalarina 5 TOMA da destek veriyorTOMA'NIN MÜDAHALESI VE DETAYLAR EKLENDI.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlik alanda çikan yangini söndürme çalismalari sürüyor.

Umurça ve Kumbahçe mahalleleri ile Içmeler yolu güzergahindaki makilik ve ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin basladi.

Yangin, rüzgarin etkisiyle kisa sürede genis alana yayildi. Bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin yaklasik 150 metre uzakliktaki yerlesim alanina siçramamasi için yogun çalisma yürütülüyor.

Bodrum Ilçe Emniyet Müdürü Mete Durukan koordinesinde emniyet müdürlügü personeli, yogunluk olusmamasi için yolda güvenlik önlemi aldi.

Yangin, rüzgarin etkisiyle Içmeler Mahallesi'ndeki tersaneye kadar ulasti. Tedbir amaçli bölgedeki otel ve evler bosaltildi. Oteldeki yerli ve yabanci turistler tekne ve sahil güvenlik botlariyla denizden tahliye edildi. Dumandan etkilenen bazi vatandaslara bölgede hazir bekletilen ambulanslarda müdahale edildi.

Yangina 1 helikopter, 30'a yakin arazöz ve yangin söndürme ekipleri tarafindan müdahale ediliyor. Bazi insaat firmalari da beton mikserleri ve su tankerleriyle ekiplere destek veriyor. Bölgede arama kurtarma gönüllüleri ile sivil vatandaslar da çalismalara katki sagliyor.

Yangin söndürme çalismalarina destek için gönderilen Izmir Emniyet Müdürlügüne ait 5 TOMA da alevlere müdahalede bulunuyor.

AK Parti Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti Bodrum Ilçe Baskani Osman Gökmen ile Bodrum Belediyesi yetkilileri de yangin bölgesinde incelemelerde bulundu, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Öte yandan yanginin çikisiyla ilgili baslatilan sorusturma sürdürülüyor.
Kaynak: AA