Erzincan'da Ormanlik Alanlara Girisler 15 Eylül'e Kadar Yasaklandi

Erzincan'da ormanlik alanlara girisler ile dügün ve nisan gibi organizasyonlarda havai fisek ve dilek balonu gibi yangina yol açabilecek her türlü yanici maddenin kullaniminin yasaklandigi bildirildi.

Erzincan'da Ormanlik Alanlara Girisler 15 Eylül'e Kadar Yasaklandi
Valilikten yapilan açiklamada, orman yanginlarinin önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri isler hakkindaki yönetmenlik geregince Erzincan Valiligi Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu karariyla 31 Temmuz-15 Eylül'de ormanlara yetkililer haricinde girislerin yasaklandigi belirtildi.

Orman Kanunu'nun 31. ve 32. maddeleri kapsaminda olan tüm mahalle ve köylerde aniz, bag ­ve bahçe ile tarla temizliginden olusan dallarin ve her türlü bitki örtüsünün yakilmasi, ­dügün ve nisan kutlamasi organizasyonlarinda havai fisek, dilek balonu gibi yangin olusturabilecek her türlü yanici maddenin kullaniminin yasaklandigi kaydedilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Yerlesik mahalle, köy halki hariç olmak üzere halkimizin gezi amaçli ormana giris ve çikislari, orman içi yollarda, yol kenarlarinda, mola vermek, ATV, UTV, motosiklet gibi vasitalarla sportif amaçli ve her türlü faaliyetler ile çadirli-çadirsiz kamp yapmalari, mangal ve semaver yakmalari yasaklanmistir. Orman idaresinden ihaleli, tahsisli is alanlar ve bu iste çalisanlar ile orman idaresi tarafindan çalistirilan kisiler hariç."

Açiklamada ayrica yasaklara uymayanlar hakkinda ilgili kanun geregi islem yapilacagi belirtildi.

Kaynak: AA