Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Altun'dan Kalp-Damar Hastalarina 'Sicak Hava' Uyarisi Açiklamasi

'Bu süreçte olabildigince kiyafetler açik renkli ve pamuklu tercih edilmeli. Yine bol kiyafetler vücudun sicakliklara karsi savunmasini daha iyi saglayabildigi için onlar tercih edilmeli. Sivi tüketimi de çok önemli. Kaybedilen sivinin yerine konmasi gerekiyor'

Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Gürcan Altun, hava sicakliklarinin 40 dereceyi buldugu günlerde kalp-damar hastaligi olan vatandaslarin disariya çikmamasi gerektigini belirtti.

Altun, Tabip Odasi'nda gazetecilere yaptigi açiklamada, hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigini söyledi.

Asiri sicaklarin tüm canlilari etkiledigini belirten Altun, "Son günlerde hava sicakliklari çok fazla artti. 40'li rakamlari görmeye basladik. Zorunluluk hali disinda disariya çikip günes altinda dolasmamak lazim. Sicak çarpmasi gibi bir takim saglik sorunlari da ortaya çikabiliyor." dedi.

Sicak havalarda insanlarin sagligini korumasi için önlemler almasi gerektigini vurgulayan Altun, sunlari kaydetti:

"En çok dikkat edilmesi gereken sey, sicak havalarda disarida dolasmamak. Kalp-damar hastaligi ve yüksek tansiyon hastaligina sahip olan hastalarimizin daha dikkat etmesi gerekmektedir. Bu süreçte olabildigince kiyafetler açik renkli ve pamuklu tercih edilmeli. Yine bol kiyafetler vücudun sicakliklara karsi savunmasini daha iyi saglayabildigi için onlar tercih edilmeli. Sivi tüketimi de çok önemli. Kaybedilen sivinin yerine konmasi gerekiyor. Günlük su kullanimi konusunda da dikkat edilmeli."

Kaynak: AA