Alanya'daki Yanginlara Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel: 'Amacimiz Güzelbag'in bati kesimi olan Alara bölgesine yanginin geçmesini engellemek' Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer: 'Karadan ve havadan müdahaleler sürüyor. Sabahki duruma göre su anda daha iyiyiz'

Antalya'nin Alanya ilçesinde 3 ayri noktada çikan orman yanginlarindan biri kontrol altina alindi.

Gündogmus ilçesi Ortakonus Mahallesi'ndeki ormanlik alanda 29 Temmuz'da çikan ve rüzgarin etkisiyle bugün Alanya'ya siçrayan yangin, Güzelbag ve Bayir Mahallesi'nde etkili oldu.

Güzelbag'da ilk belirlemelere göre, 5 evin yangindan etkilendigi ögrenildi. Havadan ve karadan süren müdahaleyle Güzelbag Mahallesi'ndeki yanginin kismen kontrol altina alindigi bildirildi.

Öte yandan, Konakli bölgesindeki Yeniköy Mahallesi'nde gün içerisinde yangin çikti. Güzelbag'daki bazi ekipler, Yeniköy Mahallesi'ne yönlendirildi.

Sapadere bölgesinde sabah saatlerinde çikan yangin ise ekipler tarafindan söndürüldü.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptigi açiklamada, yanginin yerlesim alanlarina siçramamasi için mücadele ettiklerini söyledi.

Dün aksama kadar kontrol altinda olan yanginin rüzgarla bazi bölgelerde yayilmaya baslandigini belirten Yücel, sunlari kaydetti:

"Rüzgarin yön degistirmesi ve kuvvetiyle Bayir Mahallesi'nde 120 evin yaklasik 100'ü kül oldu. Bayirkozagaci Mahallesi ormanlik bölgelerinde yangin devam ediyor ama yerlesim alani disinda. Yine sabah saatlerinde Güzelbag sinirina kadar yangin geldi. Müdahalelerle yerlesim alanlarindaki yangin kontrol altina alindi. Fakat dogu ve batisinda yogunluk var. Rüzgarin hiz kesmesiyle yangin da yavasladi. Amacimiz Güzelbag'in bati kesimi olan Alara bölgesine yanginin geçmesini engellemek."

- "Yaklasik 2 bin 500 kisinin tahliyesi gerçeklestirildi"

Yangin öncesi 2 mahalleyi bosalttiklarini dile getiren Yücel, yazlikçilarla birlikte yaklasik 2 bin 500 kisinin tahliyesinin gerçeklestirildigini bildirdi.

Bazi vatandaslari yurtlara yerlestirdiklerini ancak bölgede genelde ikinci ev oldugu için sikinti yasanmadigini dile getiren Yücel, yangina 5 helikopter, 100'e yakin arazöz ve is makineleriyle müdahale edildigini kaydetti.

Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer ise Güzelbag'i sabah saatlerinde tahliye etmek zorunda kaldiklarini ifade etti.

Vatandaslari sag salim tahliye ettiklerini anlatan Ürkmezer, "Sabahki duruma göre su anda daha iyiyiz. Su ana kadar ekiplerimiz gerçekten iyi çalistilar." dedi.
Kaynak: AA