3 Aylik Evliligini Bitirmek Isteyince Kocasinin Silahli Saldirisina Ugradi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde yasayan ve bosanmak üzere oldugu esi tarafindan silahli saldiriya ugrayan 43 yasindaki Sevil Kirmaci, “Bu olay sonuçlanana kadar bunun pesini birakmayacagim, çünkü benim bir sekilde sesimi duyurmam gerekiyor. Sesimi duyurmazsan kendi canimdan olacagim“ diyerek yetkililerden yardim istedi.

3 Aylik Evliligini Bitirmek Isteyince Kocasinin Silahli Saldirisina Ugradi


Adapazari ilçesinde yasayan ve 12 yildir tanidigi I.K. ile 3 ay önce evlenen 43 yasindaki Sevil Kirmaci, evliliginin ilk günlerinden itibaren yasanan tartismalar sebebiyle bosanmak istedigini söyledi.

Duruma sinirlenen I.K., hem Sevil Kirmaci’yi hem de ailesini öldürmekle tehdit edince Kirmaci, olayla ilgili polis merkezine giderek sikayetçi oldu. 2 aylik hamile oldugunu ve yasanan bu olaylar sebebiyle çocugunu kaybettigini belirten Sevil Kirmaci, 26 Temmuz Pazartesi günü çalistigi isyerinden servis araciyla giderken silahli saldiriya ugradi. Sirket araci içindeyken ayrilmak istedigi esi I.K.’nin saldirisina ugrayan kadin ve is arkadaslari ve çalistigi firmanin yakinlarinda bulunan jandarma karakoluna gittigini belirtti.

Sevil Kirmaci, yaklasik 1 ay öncede kardesinin I.K.’nin yegeni tarafindan silahli saldiriya ugradigini iddia etti. Bu saldirida ise fail olarak gözaltina alinan I.K.’nin serbest kaldigini belirten Sevil Kirmaci, sesini yetkililere duyurmak istedigini duyuramadigi taktirde de canindan olacagini dile getirdi.

Kendisi bana silahli saldirida bulunduktan sonrada serbest birakildi

Bosanma asamasinda oldugu kocasi tarafindan is çikisi silahli saldiriya ugrayan Sevil Kirmaci, “26 Temmuz Pazartesi günü is yerimden çiktigimda bosanma asamasinda oldugum esim tarafindan silahli saldiriya ugradim. Bunun disinda yaklasik 12 tane daha sikayetim var. Bu sikayetlerime adli yoldan hiçbir sekilde cevap alamadim. Kendisi bana silahli saldirida bulunduktan sonrada serbest birakildi adli kontrol sartiyla ve ben bütün kanuni yollara bas vurdum ama hiçbir sonuç alamadim. Ben böyle bir sey olacagini tahmin etmistim ve is yerimden de kontrollü bir sekilde çiktim ve servis aracina bindim. Tam gidecekken servis aracinin yanina bir araç yanasti ben kafami egerek baktigimda silahi gördüm ve yanimdaki arkadasima eski esimin geldigini hemen arabayi çalistirarak buradan gitmemiz gerektigini söyledim. Oda arabayi çalistirir çalistirmaz araba hareket edince ates etti ve kursunlar yolcu camindan girdi ön camdan çikti. Biz gitmeye devam ettik bu seferde arkamizdan ates etti sonrasinda bagli oldugumuz yerdeki jandarma komutanligina gittik ve burada polis ekiplerine durumu söyledik. Sonrasinda karakola giderek ifade verdim. Kendisi de o arada kaçmisti ve bulunamadi ertesi gün kendisi avukatiyla gidip teslim olmus ve yaklasik 7 saat sonrada adli kontrol sartiyla da serbest kalmis. Daha önceki zamanlarda benim kardesime de meskun mahalde kendisinin yegeni tarafindan ve kendisi azmettirici olarak yegenini kullandi” dedi.



"Benim bir sekilde sesimi duyurmam gerekiyor sesimi duyurmazsan kendi canimdan olacagim"

Magduriyetini aktaran ve yetkililerden yardim isteyen Kirmaci, “Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Illa birinin cani yanmasi veya benim ölmem mi? Gerekiyordu da bunun ceza alip içeriye girmesi gerekiyordu ki çok sikayetim var, ihlalim var, koruma kararim var bunlara ragmen yapilan hiçbir sey yok. Ben buradan Adalet Bakanligina, Aile, Çalisma ve Sosyal Politikalar Bakanligina ve ayriyeten kadina siddet platformundakilere sesleniyorum. Bu sekilde sesimi duyurmam gerektigini düsünüyorum. Benim basima geldi ve ben basima böyle bir seyin gelecegini düsünmüyordum. Benim basima geldi ve baskalari bu sekilde sessiz kalirsa bu olayin daha büyüdügünü, daha farkli boyutlara geldigi içinde kimsenin sessiz kalmasini ve korkmasini istemiyorum. Kendisine yardim ve yataklik eden benimle alakali herkese suç duyurusunda bulanacagim. Bu olay sonuçlanana kadar bunun pesini birakmayacagim çünkü benim bir sekilde sesimi duyurmam gerekiyor sesimi duyurmazsan kendi canimdan olacagim. Buradan da benim gibi olan magdur kadinlara seslenerek sizde sesinizi duyurun kendi caninizdan olmayin” diye konustu.

Kaynak: İHA