Tusba'da Bölge Turizmine Büyük Katki Saglayacak Modern Yollar Yapiliyor

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Van Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile bölge turizmine büyük katki saglayacak olan modern yollarin yapilmasindan dolayi Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile ekibine tesekkür etti.

Tusba'da Bölge Turizmine Büyük Katki Saglayacak Modern Yollar Yapiliyor
Van Büyüksehir Belediyesinin, ilçe sinirlarinda bulunan Mollakasim, Ayanis ve Özyurt mahalleleri grup yolu asfalt çalismasi ile Çitören-Mollakasim Sahil Yolu Projesi’nde incelemelerde bulunan Tusba Belediye Baskani Salih Akman, yakin bir zamanda açilisini gerçeklestirecekleri Ayanis Halk Plaji’nin bulundugu 3,5 kilometrelik güzergahin asfaltlanmasinin bölge turizmine büyük katki saglayacagini söyledi.

Ilk etapta yolun 1,5 kilometrelik kisminda asfaltlama çalismasi tamamlanirken, 2 kilometrelik kisminda ise hummali bir çalismanin yürütüldügünü dile getiren Baskan Akman, “Asfaltlama çalismasinin tamamlanmasi ile Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün el degmemis turkuaz koylari ve kiyilariyla Van’in cazibe merkezi olmasina önemli katki saglayacak” dedi.



Tusba’da ‘Sahil Yolu Projesi’ sevinci

Van Büyüksehir Belediyesi ile birlikte vatandaslarin Van Gölü sahillerine ulasimini kolaylastirmak, Van Gölü sahillerini turizme kazandirmak için 10 kilometre uzunlugunda ve 30 metre genisligindeki Sahil Yolu Projesi’nin Çitören-Mollakasim etabinin yapiminin da devam ettigini vurgulayan Baskan Akman, sahil yolunun iki gidis ve iki gelis seklinde planlandigini dile getirdi. Projede bisiklet ve yaya yolunun da bulundugunu söyleyen Baskan Akman, “Tarihimizde yol medeniyetin göstergesi olarak kabul edilir. Tusba Belediyesi olarak bizim de hedefimiz yeni yollar açmak ve mevcut yollarin ise kalitesini artirarak daha güvenli hale getirmektir” ifadelerini kullandi.

Baskan Akman, Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen Mollakasim, Agarti ve Özyurt mahalle grup yollari asfaltlama ile Çitören-Mollakasim Sahil Yolu Projesi çalismalarindan dolayi Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel’e, genel sekreter yardimcilarina ve Fen Isleri Daire Baskani ile çalisanlarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA