Paris'te 3 Günde 2'Nci Kuyumcu Soygunu

Fransa’nin baskenti Paris’te bulunan Dinh Van kuyumcusuna silah, elektrikli sok cihazi ve göz yasartici gaz bombasi ile giren 2 soyguncu, piyasa degeri 2 milyon euro olan mücevherle kayiplara karisti.

Fransa’nin baskenti Paris’te 3 gün içinde 2’nci kuyumcu silahli soyguncularin hedefi oldu. Paris’in 4’üncü bölgesindeki Vieille-du-Temple caddesinde yer alan Dinh Van kuyumcusu yerel saatle 12.30 siralarinda soyuldu. Kuyumcuya gün ortasinda silah, elektrikli sok cihazi ve göz yasartici gaz bombasi ile giren 30’lu yaslardaki 2 sahis, piyasa degeri 2 milyon euro olan mücevherle kayiplara karisti. Soygunda imse yaralanmazken, güvenlik güçleri olayin ardindan arama çalismalari baslatti.

3 gün önce de Chaumet kuyumcusu soyulmustu

Paris’te 27 Temmuz’da da ülkenin en prestijli ve eski kuyumcularindan olan ünlü Chaumet kuyumcusu silahli soygunun hedefi olmus, kuyumcuya elektrikli scooterla giren hirsiz yaklasik 2 milyon euro degerindeki mücevherle kayiplara karismisti. Fransiz basininda yer alan haberlerde, 2 milyon euro degerindeki mücevherin çogunun yetkililer tarafindan ele geçirildigi ve 2 süphelinin ise gözaltina alindigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA