Mostar'da 'Türkiye-Bosna Hersek Kardeslik Günleri' Etkinligi Düzenlendi

Bosna Hersek'in Mostar sehrinde "10. Türkiye-Bosna Hersek Kardeslik Günleri" etkinligi düzenlendi.

Iletisim Baskanligi, Türk Is Birligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) destekleriyle Bosna Hersek-Türkiye Kardeslik Platformunca tarihi Mostar Köprüsü'nde gerçeklestirilen etkinlige binlerce kisi katildi. Etkinlik kapsaminda Türk sarkicilar Mustafa Ceceli ve Orhan Çakmak'in yani sira koro ve mehter takimi sahne aldi.

Mostar çarsisinda gerçeklestirilen kortej ile baslayan etkinlikte, Türk kültür ve geleneklerini tanitmak amaciyla kurulan stantlarda ziyaretçilere serbet, baklava ve lokum ikram edildi.

Etkinlige katilan RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, yaptigi konusmada, programin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederek “Her iki halkin adini duydugu zaman içi kipir kipir olan, tüyleri diken diken olan bu güzel sehirde bulunmak bizler için bir gurur kaynagi.” dedi.

Çok büyük ve güçlü bir devlet olan Türkiye’nin son günlerde yanginlarla mücadele ettigini animsatan Sahin, “Bizler buradayiz ama yüregimiz Türkiye’de, dualarimizla elimizden geldigince milletimizin, halkimizin, devletimizin yanindayiz. Sizlerden de halkim için, ülkemiz için dua bekliyorum.” diye konustu.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Bosna Hersek ile Türk halki arasinda yüzyillara dayanan bir tarih ve beraberlik olduguna isaret ederek Mamak Belediyesi ile Mostar Belediyesi arasinda kardeslik protokolü imzalama karari aldiklarini söyledi.

Türkiye'nin Mostar Baskonsolosu Yasar Ergün ise Bosna Hersek'in Dogu ile Bati'yi birlestiren bir köprü vazifesi gördügünü vurgulayarak "Tarihi Mostar Köprüsü hepimizi birlestiren bir dostluk sembolüdür." ifadesini kullandi.

Hersek-Neretva Kantonu Egitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakani Rasid Hadzovic ise Türkiye ile yapilan is birliginden duydugu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasindaki iliskilerin gelecek dönemde de gelistirilmesi temennisinde bulundu.

Platform Baskani Orhan Çakmak da "Türkiye-Bosna Hersek Kardeslik Günleri" etkinliginin düzenlenmesine katki saglayan herkese tesekkür etti.

Sanatçi Ceceli ise Bosna Hersek'i ilk kez ziyaret ettigini aktararak, programa katilanlara, orman yanginlariyla mücadele eden Türkiye için dua etmeleri çagrisinda bulundu.

Bosna Herseklilere geleneksel Türk okçulugunun da tanitildigi etkinlik, yarin sona erecek.

Kaynak: AA