Türkiye Drone Sampiyonasi'nin Ilk Etabi Elazig'da Basladi

Vali Erkaya Yirik: 'Burada yapilan çalismalar, bu ülkenin milli teknoloji hamlesinin çok güçlü ve önemli adimlarini olusturacak. Dün gipta ettigimiz ülkelerdeki çalismalari, bu ülkede son 20 yildir görmeye basladik. Çok sükür artik bundan dönüs yok'

Anadolu Ajansinin global iletisim ortagi oldugu TEKNOFEST Istanbul Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda düzenlenen Türkiye Drone Sampiyonasi'nin ilk etabi Elazig'da basladi.

Ipekyolu Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezi'ndeki birinci etap yarislarina, Türkiye'nin farkli illerinden 32 drone sporcusu katildi. Sporcular, özel hazirlanan parkurda, dereceye girmek için kiyasiya yaristi.

Yarismada, saatte 200 kilometre hiza ulasan ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanicinin kumanda yetenegine dayali tasarlanan araçlar yer aldi.

Vali Erkaya Yirik, burada yaptigi konusmada, sampiyonanin ilk etabinin Elazig'da düzenlenmesinin büyük önem tasidigini söyledi.

Elazig'in son zamanlarda yasadigi afetler nedeniyle yiprandigini kaydeden Yirik, "24 Ocak 2020'de deprem yasadiginda belki herkes için hayat durmustu. Ama artik bugün geldigimiz noktada depremi unutacak, gelecege daha güvenle bakacak günlere yaklastigimizi görüyoruz." diye konustu.

Vali Yirik, "Burada yapilan çalismalar, bu ülkenin milli teknoloji hamlesinin çok güçlü ve önemli adimlarini olusturacak. Dün gipta ettigimiz ülkelerdeki çalismalari, bu ülkede son 20 yildir görmeye basladik. Çok sükür artik bundan dönüs yok." ifadelerini kullandi.

"Ülkenin gençleri her isin en iyisini yapacak potansiyele sahip"

Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi Genel Müdürü Ömer Kökçam da sampiyonanin TEKNOFEST kapsaminda düzenledikleri önemli yarismalardan biri oldugunu söyledi.

Etkinligin ilk etabini Elazig'da gerçeklestirdiklerini anlatan Kökçam, "Buradaki 32 sporcudan 24'ü agustosta Izmir'de gerçeklestirecegimiz ikinci etaba katilacak. Daha sonra seçilecek 16 sporcumuz da TEKNOFEST Istanbul'daki yarisa katilacak. Onlar arasindan seçilen 2 sporcumuz ise Türkiye adina Dünya Drone Sampiyonasi'nda katilacak." bilgisini verdi.

Ülkenin gençlerinin her isin en iyisini yapacak potansiyel ve kapasiteye sahip oldugunu vurgulayan Kökçam, sunlari kaydetti:

"Yapmamiz gereken tek sey destek olmak, önlerini açmak. Bu yil biz her alanda yarisma koyma adina çok büyük çaba içerisinde olduk. Tarim, turizm, saglik, yapay zeka gibi toplamda 35 farkli alanda yarismalarimiz var. Bu sene halen devam eden basvurularimiz olmasina ragmen 44 binin üzerinde takim basvurusu aldik. 44 bin takim demek, ortalama 5'er kisiden 200 bin genç ve insan demek. 200 bin kisinin bugün ülkemizde bu islerle hasir nesir oldugunu düsünmek bile çok büyük bir gurur."

Sampiyonanin ilk etabi, yarin yapilacak final yarislariyla sona erecek.
Kaynak: AA