Off-Road Tutkunlari Antik Kenti Inceledi

Road festivali için Türkiye’nin dört bir yaninda Off-Road tutkunlari Düzce’ye geldi. Festivale katilim saglayan tutkunlar, Bati Karadeniz’in tek antik kentine giderek incelemelerde bulundu.

Off-Road Tutkunlari Antik Kenti Inceledi
Düzce’nin Çilimli ilçesinde 3 gün boyunca devam edecek olan Off-Road festivali basladi.

Türkiye’nin dört bir yanindan arazi araçlari ile festivale katilanlar için Düzce’de çesitli programlar düzenledi.

Düzce Belediyesi’nin destekleri ile Off-Road tutkunlari, Bati Karadeniz’in tek antik kentini ziyaret etti. Düzce Safari Offroad Kulübü yöneticilerinden Didem Albayrak, festival kapsaminda Düzce’yi misafirlere gezdirmek istediklerini belirterek, “Gerçeklesecek olan Off-Road etkinligi öncesinde gelen misafirlerimizi agirlamak, Düzce’nin güzelliklerini, turizm varliklarini karsilastirmak onlarla bunlari tanistirmak adina buraya geldik. Sadece bir etkinlik olarak kalsin istemedik. Çünkü Düzce’nin bu güzelliklerini kimse bilmiyordu. Bu nedenle simdi Konuralp bölgesindeyiz. Selalelerimizi gezecegiz. Çocuklarimiz ailelerimiz hep beraber keyifli vakitler geçirecegiz. Misafirlerimiz, Zonguldak, Kahramanmaras, Bursa gibi sehirlerden geldiler. Aslina bakarsak Türkiye’nin her yerinden gelen insanimiz var. Öncelikle buraya doga aski ile geliyorlar. Misafirlerimiz Düzce’nin güzelliklerini görmek istediler. Bizde onlara ön ayak olmak istedik. Düzce Belediyesi’nin de katkilari ile bunu gerçeklestirdik. Aslinda Bati Karadeniz’in en güzel yerleri buralarda” ifadelerini kullandi.

Bartin’dan gelerek festivale katilan Adem Yalçinkaya, antik kente ilk defa geldiklerini ve bir daha geleceklerini belirtti.

Yalçinkaya, “Bu sekilde kazi alani beklemiyordum. Ilk defa gördüm çok güzel. Daha da kazdikça asagilarda yeni alanlar var dediler. Bekleyip görecegiz. Bir daha geliriz. Yakiniz buraya” seklinde konustu.

Festivale katilanlara Düzce Belediyesi tarafindan etli nohutlu Konuralp pirincinden pilav ikram edilirken, katilimcilar daha sonra Konuralp Müzesi, Aydinpinar ve Güzeldere Selaleleri’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA