Mestanlilar, Bir Kez Daha 'Öztürk' Dedi

Mestanli Yöresi Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin baskani Hasan Öztürk, bir kez daha baskanlik görevine seçildi.

Mestanlilar, Bir Kez Daha 'Öztürk' Dedi
Mestanli Yöresi Dernegi’nin 7. Olagan Kongresi, Naim Süleymanoglu Mestanli Kültür Evi’nde gerçeklestirildi.

Kongreye T.B.M.M. Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayisoglu ve Prof. Dr. Yüksel Özkan, 58.Hükümet Basbakan Yardimcisi Ertugrul Yalçinbayir, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Süleyman Çelik, AK Parti Bursa Il Baskan Yardimcisi Ali Sait Adiloglu, CHP Bursa Il Baskani Ismet Karaca, IYI Parti Bursa Il Baskani Selçuk Türkoglu, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, Bursa Ticari Ateseli Lubomir Lubenov, BAL-GÖÇ Genel Baskani Veli Öztürk, Egridere Dernek Baskani Aydin Yilmaz, BGF Baskani Dr. Kader Özlem, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Baskani Sabri Mutlu, BALKANTÜRKSIAD Baskani Fatih Sakir, Egridereliler Dernek Baskani Aydin Yilmaz, Tunaboylular ve Deliormanlilar Dernek Baskani Süleyman Ulusoy, Kosukavaklilar Dernek Baskani Yilmaz Mutlu, 93 Göçmenleri Temsilcisi Ali Aydin, Uluslararasi Yatak Endüstrisi Dernegi Baskani Osman Güler, Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi Bursa Il Baskani Dr. Ali Emin Latif ve Nilüfer Belediye Spor Kulübü Baskani Naci Kale de katildi.

Kongrede konusan Hasan Öztürk, Mestanlilar Dernegi’nin 19. kurulus yildönümünü de kutlayarak, “Yedinci kongremizi, söz verdigimiz dernegimizin binasinda yapmanin hakli gururu ile gerçeklestirmek istedik. Amacimiz bizi her zaman ailelerimizle birlikte bir araya getirecek bir bulusma noktasi olusturmakti, önemli bir kismini tamamladik” diye konustu.

Balkanlarda yasayan Türklerin Türklügü tartisilmaz

Konusmasinda Naim Süleymanoglu’nu da anan Öztürk, “Binamizda, senin adini tüm etkinliklerimiz ile yasatacak, gelecege basarilarini ve hikayelerini tasiyacagiz” dedi.

Geçtigimiz kongreden bugüne vefat eden tüm dernek üyelerini ve soydaslari da yad eden Öztürk, “Balkanlarda yasayan Türk olmak; Türk milletinin Evlad-i Fatihan’i olmaktir. Balkanli olmak, Türk ve Müslüman olarak yasamanin bedelini en agir ödeyerek onurunu yasayan, gerektiginde bu ugurda her seyi geride birakan olmaktir” diye konustu.

Son zamanlarda kamuoyunda gündem olan tartismalara da deginen Öztürk, “Sürekli birilerinin degirmenine su tasiyanlara bir kez daha sesleniyorum. Balkanlarda yasayan Türklerin Türklügü tartisilamaz” ifadelerini kullandi. Mestanli’nin dün oldugu gibi bugün de Türklerin en yogun yasadigi, Bulgaristan’da Türk ve Müslüman kimligi ile var olan bir ilçe oldugunu vurgulayan Öztürk, “Bizler gibi Balkan yöre derneklerine düsen, iki devlet arasinda kalan dostluk ve sevgi dolu yüreklerimiz ile kurdugumuz köprüler üzerinden geçmisimize, kültürümüze, insanimiza sahip çikmak, yasadigimiz ülkelerin kardesligine, müttefikligine katki koymaktir” dedi.

Mestanli’nin kardes belediyesi olan Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçeklestirilen ve 5-9 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek 12.Mestanlilar Bulusmasi’na katilimcilari davet etti.

Çavusoglu’ndan destek mesaji

Katilacagi bir cenaze programi dolayisiyla genel kuruldan erken ayrilan T.B.M.M. Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani ve Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, “Birligimiz, beraberligimiz daim olsun. Insallah ülkemizin refahi, ülkemizin güçlenmesi için hep birlikte daha güçlü el birligi saglamak suretiyle süreci devam ettirelim diye düsünüyorum. Çok sükür pandemiyi atlattik, kayiplarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Koronavirüsü atlatanlara acil sifalar diliyorum. Insallah böyle bir süreci tekrardan yasamayiz. Insallah yüz yüze, sarildigimiz, tokalastigimiz, Balkanlarda yasayan kardeslerimizle bulusarak onlara manevi güç kattigimiz etkinliklerde bulusmayi temenni ediyorum” dedi.

Çavusoglu, yeni yönetime de basarilar diledi, destek mesaji verdi. Hasan Öztürk, genel kurul sonunda yeniden Mestanli Yöresi Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin baskani seçildi. Yönetim Kurulu ise su isimlerden olustu; Salih Alkaya, Mestaniye Efe, Halil Sen, Mehmet Ali Öztürk, Nasuf Yigit, Nesibe Sen, Gürsel Saidoglu, Nurhan Sönmez, Irfan Avci, Aydin Mestanli, Tursin Cesur, Naci Gazioglu, Sabri Hacioglu, Rukiye Coskun.
Kaynak: İHA