Kocaali Sular Altinda Kaldi, Ilçede Adeta Hayat Durdu

Sakarya’nin Kocaali ilçesinde aniden bastiran yagisla birlikte sular altinda kalan ilçede adeta hayat durdu. Bölgede incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Evde mahsur kalanlar kurtariliyor, can kaybi yok” derken Belediye Baskani Ahmet Acar ise, “Çok ciddi bir alan hasar gördü. Evleri sular basti. Su baskinlari var” ifadelerini kullandi.

Kocaali Sular Altinda Kaldi, Ilçede Adeta Hayat Durdu


Saganak yagis Sakarya’yi olumsuz etkiledi. Kocaali ilçesinde derenin tasmasi sonucu olusan su baskinlari adeta hayati durdurdu. Tarim arazileri, yollar ve ahirlar sular altinda kalirken bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Ahirlarda kalan hayvanlar is makineleri yardimi ile kurtariliyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim ve Kocaali Belediye Baskani Ahmet Acar bölgede incelemelerde bulunarak son durum hakkinda bilgiler verdi. Selin vurdugu Kocaali ilçesinde çalismalar sürüyor.

Evleri su basti, çok ciddi bir alan hasar gördü

Baskan Acar, “2019 yilinda yasadigimiz afetten daha siddetli yagis aldigimizi düsünüyorum. Bir önceki afette sikinti yasadigimiz yerde de ciddi bir sikinti yasiyoruz. Sadece Melen’de tasma olmadi. Çok ciddi bir alan hasar gördü. Evleri sular basti. Su baskinlari var. Alandere Mahallesi bugüne kadar görmedigimiz durumu yasiyor” dedi.



Can kaybi yok, evde mahsur kalanlar kurtariliyor

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim ise, “Hemen çiktik geldik, bütün ekipleri sevk ettik; AFAD, UMKE, itfaiye. Evde mahsur kalanlar kurtariliyor. Desteklerle geldik buraya. Can kaybi yok” diye konustu.

Kaynak: İHA