Kesan'da Hayatini Kaybeden Saglik Çalisanlarinin Isimleri Hastanede Yasatilacak

Kesan Devlet Hastanesinde görev yaparken saglik sorunlari nedeniyle hayatini kaybeden saglik çalisanlari Rifat Beyaz, Zübeyde Badem ve Tayfun Basak'in isimleri, hastanedeki birimlere verildi.

Birimlerin açilis töreninde konusan Kesan Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Recep Vural, Badem, Beyaz ve Basak'i çesitli saglik sorunlari nedeniyle kaybettiklerini söyledi.

Vural, "Mesai arkadaslarimiz yine bizimle mesai yapmaya devam etsinler istedik. Çalistiklari görev yerlerine istinaden degisik birimlere isimlerini verdik. Allah mekanlarini cennet eylesin. Onlar bizim kalbimizde. Unutmak istemiyoruz." dedi.

Edirne Il Saglik Müdürü Ishak Yildirim da saglik hizmetinin 24 saat esasli zor bir hizmet oldugunu belirterek, "Biz hastanelerde çalisirken gerçekten bir aile oluyoruz. Her çalisanimiz bizim için ailenin bir parçasi. Keske aramizda olsalardi ama maalesef hayatin gerçegi de bu. Onlar hastanemizde hem isim olarak hem de karakterleriyle, kisilikleriyle bizim yüregimizde yasacaklar." diye konustu.

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ise özellikle dünyayi kasip kavuran pandemi sürecinde sagligin ne kadar önemli oldugunu anladiklarini dile getirdi.

Saglik çalisanlarinin da bu süreçte sifa dagittigini vurgulayan Aksal, "Onlari geri getiremesek de burada hatiralarini yasatmayi çok anlamli buluyorum. Mekanlari cennet olsun insallah. Her ölüm erken ölüm ama genç yasta kaybetmek çok daha zor. Kelimeler kifayetsiz kaliyor." diye konustu.

Aksal, herkesi asi olmaya davet etti.

Konusmalarin ardindan, Rifat Beyaz, Zübeyde Badem ve Tayfun Basak'in isimlerinin verildigi birimlerin açilislari, gözyaslari arasinda gerçeklestirildi.

Kaynak: AA