Bilal Erdogan Açiklamasi 'Kütahya, Ecdadimizin Dönüm Noktalarindan'

Kütahya Valisi Ali Çelik, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani ve TÜGVA Yüksek Istisare Kurulu üyesi Bilal Erdogan’in baskanliginda düzenlenen Egitime Destek Platformu (EDP) Toplantisi’na katildi.

Bilal Erdogan Açiklamasi 'Kütahya, Ecdadimizin Dönüm Noktalarindan'
Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Il Müftüsü Hüseyin Demirtas ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Gayret, egitim ve gençlik alanlarinda yapilan çalismalar hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

Bizi biz yapan degerlerin gelecege aktarilmasinin en önemli görev oldugunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Bilgi ve beceri gelistirilebilir; ama ahlak, erdem ve bize ait degerlerin bir sonraki kusaga aktarilmasi emek isteyen bir husus. Bugün yasamin zorluklarinin insan ruhunda olusturdugu tahribatlari giderecek yegâne güç bize ait olan degerleri yaymaktir” seklinde konustu.

Erdogan’i 1 Eylül’de Kütahya’nin Domaniç ilçesinde yapilacak Hayme Ana’yi Anma ve Göç Senlikleri ile Orman Genel Müdürlügü tarafindan ilçeye kazandirilan Domaniç Göç Yolu’na davet eden Vali Çelik, “Sögüt’ten Ahlat’a kadar olan Türkiye’nin birlikteligini saglayacak ivmenin içerisinde yer aldiginizi müsahede etmek bizlere keyif veriyor; ama Domaniç’imizi de onun içindeki bir parça olarak öne çikarma konusunda sizden bir istirhamimiz olacak. 1 Eylül’de yapilacak Hayme Ana etkinliklerimizde sizi, STK temsilcilerini ve ögrencileri agirlamaktan mutluluk duyariz” dedi.

Vali Ali Çelik’e katilimlarindan dolayi tesekkür eden Erdogan, “Kütahya, ecdadimizin dönüm noktalarindan bir tanesi. Insallah Kütahya’daki güven ve muhabbet baglari toplumun daha genis kesimlerine yayilir ve Kütahya bizim ruhumuzun yasatildigi örnek yerlerden biri olur. En kisa zamanda bir araya gelmeyi ümit ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA