Baskan Dagtekin Açiklamasi 'Tütünü O Zihniyet Yasakladi, Biz Serbest Ettik'

AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, tütün konusunda provakatörlere dikkat çekerek, tütün üzerinde algi yapanlarin tütünü yasaklayan zihniyet oldugunu kaydetti.

Baskan Dagtekin Açiklamasi 'Tütünü O Zihniyet Yasakladi, Biz Serbest Ettik'
AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, parti binasinda tütün eylemlerine iliskin açiklamada bulundu. Bazi kesimlerin algi yaptiklarini vurgulayan Dagtekin, kooperatiflesme sürecinin 6 ay daha uzatilacagini söyledi.



Dagtekin açiklamasinda, “Adiyaman’i mesgul eden tütün konusunda açiklamada bulunmak istedim. Adiyaman kamuoyunu dogru bilgilendirerek, yanlis anlasilmamalari hep birlikte düzeltmek istiyorum. Provakatif algilar yürüterek, gerçekleri gizlemeye çalisanlari görünce üzülüyorum. Bu paylasimlar gerçek çiftçiyi düsünerek degil, çok farkli yerlere mesaj gönderiyor. Disardan gelen bazi provakatörler ile algi olgunun önüne geçirmeye çalisti. Ama akli selim Adiyaman halki bunlara prim vermeyecektir.

Dün eylemciler yasal haklarini kullanarak yürüdüklerinde, parti önünden geçtiler ve bizde bu esnada partideydik. Milletvekilimiz Ibrahim Halil Firat, Çelikhan’a giderek çitçilerimizle görüstü. Biz hep birlikte sahadayiz. Biz milletvekillerimizi farkli bölgelere giderek, halkimizla birlikteler. Biz aylardir bu programi uyguluyoruz.

Tütünle ilgili sorunu çözmeye çalisan bir partiyiz. Biz 6 aylik daha kooperatiflesme sürecinin bitirilmesiyle ilgili Torba Yasa içerisine girmesi için gayret ediyoruz. Insallah mecliste bunun karari verilecek.

Geçmiste, yarim kilo 1 kilo tütünleri bile satabilmek yasak iken, bizim dönemimizde kilolarca tütünler satiliyor. Eskiden insanlar tütün tabakalarini üzerinde tasiyamazdi. Ecevit iktidarinda Kemal Dervis Yasalari ile IMF’nin emirlerine uyarak tütünü tamamen ortadan kaldirmak isteyen sol iktidardir. Tekel’in kapatilmasi kararini onlar aldi. Ekmek teknemizi yok ettiler.

Biz AK Parti iktidari olarak, özellikle Milletvekilimiz Ahmet Aydin’in özel gayretleriyle, 2008’den sonra 50 kiloya kadar tasinabilme imkani verildi.

Bu günkü tüccarlar ortaya çikti. Tütünden para kazanan insanlari, düzeltmeler sayesinde para kazanmaya basladi.

Kargolara tasima imkanini yine biz verdirdik.

Bu memlekete kooperatif lazim, kooperatif üzerinden götürelim denilerek kararlastirildi. Adiyaman’da 12 tane kooperatif kuruldu. Alim imkani olan kooperatifimizde var. Ama 6 ay daha süre uzatilmasini sagliyoruz. Üreticilerimizden ricam kooperatifleri biran önce faaliyete geçirsinler. Tütünlerimiz marka olmalidir. Kooperatif kazanacak, üreticilerimiz kooperatifi kurdugu için kendileri kazanacak.

Tütüncülerimizin yanina giden biziz. Tütün üreticilerinin yogun oldugu Çig köyünden ziyaretimizi baslattik. Bizim milletten baska derdimiz olmadi, olmayacaktir. Hep halkimizla birlikteyiz. Tütünle ilgili sorun bizim sorunumuzdur. Çözülmesin diye ugrasanlar, provake edenler çiftçimize yazik ediyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA