4 Saat Korulukta Mahsur Kalan Vatandas AFAD Tarafindan Kurtarildi

Sakarya’nin Kocaali ilçesinde aniden bastiran yagisla birlikte sular altinda kalan ilçede adeta hayat durdu. Sel felaketinde korulukta mahsur kalan Murat Oguzhan, “Yaklasik 4 saat bekledim yani ölüme çare mi var ben zaten mahsur kalmadim yüzerim ben yüzmeyi biliyorum denizciyim ben“ diyerek yüzleri gülümsetti.

4 Saat Korulukta Mahsur Kalan Vatandas AFAD Tarafindan Kurtarildi
Saganak yagis Sakarya’yi olumsuz etkiledi. Kocaali ilçesinde derenin tasmasi sonucu olusan su baskinlari adeta hayati durdurdu. Tarim arazileri, yollar ve ahirlar sular altinda kalirken bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Ahirlarda kalan hayvanlar is makineleri yardimi ile kurtarildi. Demiraçma Mahallesi’nde kalan ve ani yagis sonrasinda olusan selde evinin koruluk kisminda mahsur kalan Murat Oguzhan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ekipleri kurtardi. O anlari anlatan Oguzhan ise kendisinin mahsur kalmadigini yüzme bildigini söyleyerek yüzleri gülümsetti. Yaklasik 4 saat sonra kurtarilan Oguzhan, sel felaketinin olacagini tahmin ettigini belirtti.



"Yaklasik 4 saat bekledim"

Yaklasik 4 saat sonra AFAD tarafindan kurtarilan Murat Oguzhan, “Daha öncesinde sel oldu ama bunun kadar olmadi. Koruluktaki malzemeleri kaldirayim dedim. Çalisma yaparken su patladi ve sel olustu. Gelen sular evimin içine kadar girdi ve bende traktörün çamurluguna çikmak zorunda kaldim. 2018 yilinda böyle bir felaket oldu. Su çok gelmeye baslayinca bende traktörün çamurlugunun üstüne çikmaya basladim ve orada beklemeye basladim. Ondan sonra AFAD geldi haber vermisler ben mahsur degildim. Yaklasik 4 saat bekledim yani ölüme çaremi var ben zaten mahsur kalmadim yüzerim ben yüzmeyi biliyorum denizciyim ben” dedi.

Kaynak: İHA