3 Bin 400 Rakimli Sat Buzul Göllerinde Santur Ve Erbane Ziyafeti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, milli park ilan edilen 3 bin 400 rakimli Cilo ve Sat Daglarindaki buzullara giden sanatçi Sedat Anar, dinleyenlerine santur ve erbane ziyafeti çekti.

3 Bin 400 Rakimli Sat Buzul Göllerinde Santur Ve Erbane Ziyafeti
Cumhurbaskani tarafindan milli park ilan edilen Cilo ve Sat Daglarinda 4 mevsimin yasanmasi, ziyaretçilere görsel bir sölen sunuyor. Yüksekova Kaymakamligi ile Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) is birligiyle hazirlanan program çerçevesinde Cilo ve Sat daglarinda bulunan buzullarda sanatçi Sedat Anar tarafindan müzik dinletisi sunuldu. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Osman Dogramaci, amaçlarinin bölgeyi tanitmak oldugunu ifade ederek, “Bölgenin ne kadar güvenli ve ne kadar güzel oldugu noktasinda algilari yenilememiz geriyor. Ülkemizin nadir santuri sanatçilarindan Sedat Anar, burada konser verdi. Biz özellikle kendisinden rica ettik. Bu bölgeyi görünür kilmak adina santurun o güzel sedasiyla, bütün Türkiye’ye bu bölgeyi farkli bir noktadan gösterelim istedik. Burasi yakin zamanda insallah milli parkin aktif hale gelmesiyle beraber ülkemizin nadir bölgelerden birisi olarak hizmete açilacak. Vatandaslarimiz buranin güzelliklerini 3 bin 400 rakimda Türkiye’nin en güzel göllerini temasa edebilecekler. Inaniyorum ki Cilo Sat Gölleri, Türkiye’nin yeni turizm destinasyonlari içerisinde yerini alacaktir. Bu noktada bütün vatandaslarimiza bu bölgeyi görmelerini gerektigini vurgulamak istiyoruz. Yüksekova insallah turizmin merkezi olacak’’ dedi.

Yüksekova’da uzun zamandir konser vermek istedigini söyleyen sanatçi Sedat Anar ise "Burasi muhtesem bir dogaya sahip. Burada santur ve erbane çalmak beni ayrica mutlu etti. Insallah böyle aktivitelerin devami gelir. Burasi doga harikasi. Baska müzisyenlerin de burada sazlariyla bir seyler icra etmesini çok isterim. Santur, Iran klasik müziginde de çok çalinan bir çalgi. Bir yanimiz Iran, bir yanimiz Irak. Iki ülkede de kullanilan bir çalgi oldugu için burada çalmak beni mutlu etti. Bu bölge, her yaniyla turizmin merkezi olmali ’’ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA