Japon Hibe Destegi Ile Alinan 'Gezici Saglik Tarama Araci' Hizmete Alindi

Japonya Büyükelçiligi’nin ‘Yerel Projelere Hibe Programi’ kapsaminda hibe destegiyle alinan gezici saglik tarama araci düzenlenen törenle hizmete alindi.

Japon Hibe Destegi Ile Alinan 'Gezici Saglik Tarama Araci' Hizmete Alindi
Karabük Valiligi Il Yazi Isleri Müdürlügü AB ve Dis Iliskiler Bürosunca, Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi ve Il Saglik Müdürlügü ortakliginda yürütülen "Gezici Saglik Tarama Araci Temini Projesi", Japonya Büyükelçiliginin "Yerel Projelere Hibe Programi" kapsaminda 75 bin 225 dolar bütçe ile desteklenmeye uygun projeler arasinda yer alan “Gezici Saglik Tarama Araci Projesi” kapsaminda alinan Gezici Saglik Tarama Araci düzenlenen törenle Il Saglik Müdürlügüne teslim edildi.

Karabük Valiligi bahçesinde düzenlenen törenle saglik müdürlügüne teslim edilen araç ile mahalle ve köylerde yasamakta olan, saglik problemleri olmasina karsin yaslilik, engellilik veya yataga bagimli olma durumu nedeniyle ya da ekonomik problemlere saglik kurumlarina gitmekte sikinti çeken dezanvantajli insanlara yerinde kaliteli saglik hizmeti sunulmasi hedeflemekte. Proje kapsaminda merkez ilçe köylerinde 735, Eskipazar’da 65, Eflani’de 69, Ovacik’ta 12, Safranbolu’da 272 ve Yenice’de 188 olmak üzere toplam 1341 hastaya ulasilacak.

“Gezen Hastane”

Törende konusan Vali Fuat Gürel, saglik tarama aracini illerine kazandiran Avrupa Birligi proje ekibine tesekkür ederek, “Bu proje de Japonya Büyükelçiliginden 75 bin dolar hibe destegi ve diger kismini ise Il Özel Idaremizden tamamlayarak gerçeklestirdik. Biliyoruz ki aracin içindeki cihazlar çok maliyetli, bir ilçe hastanesinde ne kadar cihaz var ise neredeyse hepsi bu araçta var, bir nevi seyyar bir hastane aslinda. Çogu zamanda böyle bir araca ihtiyaç duyuyoruz evlere ziyaretlere gittigimizde vatandaslarimizin bir kisim talepleri oluyor, yatarak tedavi olan hastalarimiz var, yerinden kalkmakta zorlanan yaslilarimiz bizim ekiplerimizi göndermemiz gerekebiliyor. Ben emegi geçen arkadaslarimiza, Japonya Devletine ve Japonya Büyükelçiligine tesekkür ediyorum. Sükürler olsun ki ülkemiz vatandaslarimiza çok iyi sartlar sunacak hale geldi” dedi.

20 sene önce kentte bir-iki ambulans var iken bugün 43 tane ambulansin oldugunu da kaydeden Gürel, “ Hastanelerimizin tamami yenilendi ve su anda özellikle saglik personelimiz de kendini yeniledi. Sayi olarak çogaldik ama bir noktada bir ihtiyacimizi arkadaslarimiz tespit ettiler böyle de bir imkan olunca bu hizmeti de ilimize kazandirmis oldular. Ben emek veren emegi geçen bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum. Özellikle evde çözüm bekleyen saglik hizmeti bekleyen vatandaslarimizin da ayaklarina kadar gidip oralarda onlara yardimci olabilmek güzel bir hizmet. Gezici Saglik Tarama Aracinin ilimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Vali Gürel, beraberinde kurum müdürleri ile birlikte hizmete sunulan araci gezerek Il Saglik Müdürü Ahmet Sari’dan bilgi aldi.
Kaynak: İHA