AK Parti Ve MHP'den IYI Parti Tokat Il Yönetim Kurulu Üyesi Saritasli'nin Paylasimina Tepki

IYI Parti Tokat Il Yönetim Kurulu Üyesi Ugur Songül Saritasli'nin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girisimiyle ilgili sosyal medyadan yaptigi paylasimina AK Parti ve MHP Tokat il baskanlari tepki gösterdi.

AK Parti Il Baskani Cüneyt Aldemir, yaptigi açiklamada, Saritasli'nin 15 Temmuz sehidi Ömer Halisdemir hakkinda sosyal medya hesabindan paylasimda bulundugunu animsatti.

Halkin iradesine karsi çikanlarin her zaman olduguna isaret eden Aldemir, "Böyle bir açiklamanin IYI Parti'den olmasi, darbe girisiminin kaderini degistiren kahraman Ömer Halisdemir'e dil uzatilmasi düsündürücü. Bu millet kahramanina her zaman sahip çikar. Ömer Halisdemir 15 Temmuz destaninin, direnisinin simgesidir." dedi.

MHP Tokat Il Baskani Mustafa Ipek de sehit Ömer Halisdemir'in "aslan parçasi" bir vatan evladi olduguna deginerek, "Halisdemir, FETÖ ile mücadele eden bir kahraman. Ömer Halisdemir bizim kardesimiz ve vatan evladi. Ona yapilan bu saygisizligi kiniyorum." diye konustu.

IYI Parti Tokat Il Baskani Ömer Sagol da yaptigi yazili açiklamada, Saritasli'nin 15 Temmuz sehidi Ömer Halisdemir hakkinda akil ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandasinin kabul edemeyecegi açiklamasinin kendilerini derinden üzdügünü belirterek, paylasimdan haberdar olduklari an itibariyla Saritasli'nin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildigini kaydetti.

Öte yandan, sosyal medya hesabindan, "Semih Terzi'nin tersine asil darbecinin Halisdemir oldugunu da biliyorsunuz degil mi?" paylasimi nedeniyle Tokat Emniyet Müdürlügünde ifadesi alindiktan sonra serbest birakilan Saritasli, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabini da kapatti.

Kaynak: AA