Londra'daki Siddetli Yagis Sele Neden Oldu

Ingiltere’nin baskenti Londra’da siddetli yagmur ve firtinanin ardindan sel meydana geldi. Birçok yol sel nedeniyle ulasima kapanirken, ev ve is yerlerine su basti.

Londra'daki Siddetli Yagis Sele Neden Oldu
Ingiltere’nin baskenti Londra’nin bazi bölgelerinde etkili olan siddetli saganak yagis sele neden oldu. Londra Itfaiyesi, birkaç saat içinde sele bagli 300’den fazla çagri aldigini belirtti.

Itfaiye, herhangi bir yasam tehdidine yönelik bildirim almadigini aktardi. Sel nedeniyle birçok yol ulasima kapanirken, araçlar yolda mahsur kaldi. Çogunlukla bodrum katlarda bulunan ev ve isyerlerini su basarken, 8 metro istasyonu ve bir yerüstü istasyonu da su baskinlari nedeni ile hizmete kapatildi.

Londra’da selden en çok etkilenen bölgeler arasinda Clapham ve Camberwell’in oldugu belirtildi. Metropolitan Polisi tarafindan yapilan açiklamada, vatandaslarin mevcut kosullarda seyahatten kaçinmalari çagirisinda bulunulurken, sürücüler trafige çikmamalari konusunda uyarildi.

Sel ve firtina uyarisi yapildi

Meteoroloji Ofisi, Londra’nin bazi bölgelerinde 75 ila 100 milimetre arasi yagis meydana gelebilecegini belirtirken, Ingiltere geneli için firtina uyarisinda bulundu. Londra’daki Worcester Park ve West Barnes’daki Beverley Brook yakinlarindaki bölgeler için sel uyarisi yayinladi.

Geçtigimiz hafta sicak havalarin etkisini sürdürdügü Londra’da, dün siddetli firtina ve yildirimlar meydana gelmisti. Ofis, yarindan itibaren Londra’da hava sicakliginin 26 dereceye ulasmasini bekledigini açikladi.

Kaynak: İHA