Kusadasi Denizi Atik Su Içermiyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Kusadasi Belediyesi ekiplerince 12 dakika içinde müdahale edilen ariza sonucu iddia edilenlerin aksine plajlarin güvende oldugu, test sonuçlarina göre denizde atik su bulunmadiginin anlasildigi açiklandi.

Kusadasi Denizi Atik Su Içermiyor


Çevrede kapsamli bir çalisma baslatan Aydin Büyüksehir ve Kusadasi Belediyesi ekipleri 24 saat araliksiz sekilde mesaiye devam ederek herhangi bir çevre kirliligine izin vermedi.

ASKI Genel Müdürlügü tarafindan bagimsiz ve akredite olmus bir laboratuvara yaptirilan deniz suyu analiz testi tüm gerçekleri ortaya çikartti. Analiz sonuçlarinda, numunenin deniz suyu kriterlerine uygun ve herhangi bir atik su içermedigi resmi olarak belgelendi. Kusadasi Belediye Baskan vekili Hayati Atli vatandaslarin gönül rahatligi ile plaji kullanabileceklerini belirtti.

Baskan Vekili Hayati Atli yaptigi açiklamada ; “Meydana gelen ariza sonrasi, yapilan laboratuvar test sonuçlarinin da ortaya koydugu üzere karalama kampanyasinin yine kamuoyu nezdinde basariya ulasmadigi ve asla ulasmayacagi bir kez daha ortaya çikmistir. ASKI Genel Müdürlügünce yapilan açiklamada da oldugu gibi plajlarimiz gönül rahatligi ile kullanilabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA