Ayasofya-I Kebir Cami-I Serifi'nin Ibadete Açilmasinin Üzerinden Bir Yil Geçti

Geçen yil 24 Temmuz'da kilinan cuma namaziyla yeniden ibadete açilan camide Müslümanlar sabah namazini eda etti.

Fatih Sultan Mehmet'in Istanbul'u fethinden sonra ilk cuma namazini kildigi "fethin sembolü" Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nin yeniden ibadete açilmasinin üzerinden bir yil geçti.

Geçen yil 24 Temmuz'da kilinan cuma namaziyla yeniden ibadete açilan camide Müslümanlar sabah namazini eda etti.

Farkli ülkelerden Müslümanlarin akinina ugrayan camiye namaz vaktinden önce gelenler, Kur'an-i Kerim okuyarak ve dua ederek vakit geçirdi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'in kildirdigi namaz öncesi cemaat, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirlerine uygun saf tuttu.

Erbas, namaz sonrasi cemaate hitabinda, "Çocuk sesleriyle Ayasofya'da namaz kilmamiz çok güzel oluyor. Iyi oluyor. Her vakit çocuk sesleri olsun insallah. Komsulariniza söyleyin, anlatin. Camilerimiz cemaatsiz, gençsiz, çocuksuz kalmasin."dedi.

Almanya'dan memleketi Konya'ya giderken Ayasofya'ya namaz kilmak için ugrayan Mehmet Eken, sunlari kaydetti:

"Özellikle burayi ziyaret için esimle geldim. Nasip oldu bizlere de. Bir yil önce açildi, uzun zamandir bekledigimiz bir seydi. Ali Erbas Hocamizin da sabah namazini kildirmasi ayri bir mutluluk oldu. Allah insallah suurlu cemaatin sayisini artirsin. Bu, bizim ve Islam alemi için ayri bir mutluluk. Bazi yabancilarin konusmalarina kulak misafiri olduk. 'Recep Tayyip Erdogan'in açtirdigi Ayasofya'dan ariyorum.' diyorlardi. Bunlar Cumhurbaskanimizin reklami degil, Islam alemine verilen bir mesajdir."

Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nde sabah namazini kilan Yusuf Vatandas da "Camide yil dönümü dolayisiyla sabah namazini kildik. Allah bizlere bugünleri gösterdi. Açanlardan Allah razi olsun. Tüm ümmetin de geçmis Kurban Bayrami mübarek olsun." diye konustu.
Kaynak: AA