Karacabey Gastronomi Alaninda Da Önemli Degerlere Sahip

Sahip oldugu birbirinden essiz degerleriyle adindan sikça söz ettiren Karacabey, gastronomi alaninda da iddiali.

Karacabey Gastronomi Alaninda Da Önemli Degerlere Sahip
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, geçtigimiz günlerde Tavaci Refik isletmecilerinden Berk Berber ile bir araya geldi. Karacabey’in gastronomi alaninda da önemli degerlere sahip oldugunun ön plana çiktigi görüsmede Berk Berber, Baskan Özkan’a içerisinde Karacabey’in de yer aldigi Ömür Akkor’un Türkiye Gastronomi Atlasi Kitabini hediye etti. Gerçeklesen görüsmede Berber yaptigi açiklamada, “Karacabeyli olarak, bu özel kitapta hem firma olarak yer aldik hem de Karacabey’in önemli iki degeri olan Eskikaraagaç Leylek Köyü ile Longoz Ormanlarinin da kitapta yer almasindan ayrica mutlu olduk. Karacabey’in turizm alanindaki farkindalik çalismalarina katkimiz olduysa ne mutlu bizlere” dedi.



Tanitim ve farkindalik çalismalari meyvelerini veriyor

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan ise Karacabey’in yerel lezzetleri ve gastronomi alaninda da marka degerleri ile de dikkat çektigini belirtti.

Baskan Özkan, Ömür Akkor’un bu önemli eserinde Karacabey’in de yer almasinin ilçe adina önemli bir deger oldugunu belirterek, “Hem Yeniköy hem Longoz Ormanimiz hem de leylek köyümüz Eskikaragaç’a burada dikkat çekilmis durumda. Ayrica Yeniköy’de balik keyfi ile yine Tavaci Refik Isletmesinin de kitapta özellikle belirtilmesi, gastronomi açisindan da oldukça önemli bir gelisme. 3T vizyonumuz kapsaminda tarim, turizm ve teknoloji alaninda yillardir yaptigimiz tanitim ve farkindalik çalismalari meyvelerini veriyor ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA