Avusturya'da 6 Ayda Yaklasik 2000 Nefret Suçu Islendi

Avusturya Içisleri Bakanligi tarafindan hazirlanan Nefret Suçu Raporuna göre, ülkede Kasim 2020-Nisan 2021 arasinda 1936 nefret suçu islendi.

Içisleri Bakanliginin hazirladigi ve ülkede ilk defa yayimlanan Nefret Suçu Raporu kamuoyuyla paylasildi.

Raporda, söz konusu çalisma için polisin iki yillik egitimden geçtigi ve raporun hazirlanmasina akademisyenlerin de katki sagladigi belirtildi.

Ülkede Kasim 2020-Nisan 2021'de 1936 nefret suçunun islendigi aktarilan raporda, nefret suçu isleyenlerin büyük çogunun genç Avusturyalilardan olustuguna dikkat çekildi.

Raporda, en çok etnik köken, dünya görüsü ve ten rengi nedeniyle nefret suçuna maruz kalindigi bildirilerek, Müslüman karsitligi, antisemitizm ve Nazi propagandasinda da önemli artis görüldügü kaydedildi.

Hangi nedenle olursa olsun nefret suçunun demokratik toplumlarda yerinin olamayacaginin altinin çizildigi raporda, nefret suçunun ciddi bir durum oldugu, güvenlik güçlerinin bunu önemsedigi ve suçlulari yakalamak için çaba sarf ettigi belirtildi.

Ülkede 6 aylik zaman diliminde islenen nefret suçlarinin kayit altina alindigi raporun henüz tamamlanmadigi, raporun tamamlanmasiyla Avusturya'da nefret suçu olgusunun daha iyi anlasilacagi vurgulandi.

Kaynak: AA