Biden Ve Zelenskiy 30 Agustos'ta Beyaz Saray'da Bir Araya Gelecek

Beyaz Saray Basin Sözcüsü Jen Psaki, ABD Baskani Joe Biden’in 30 Agustos’ta Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile Rusya’nin Ukrayna’nin egemenligine yönelik tehditlerini ve enerji sorunlarini görüsmek üzere Beyaz Saray’da bir araya gelecegini duyurdu.

Biden Ve Zelenskiy 30 Agustos'ta Beyaz Saray'da Bir Araya Gelecek
ABD Baskani Joe Biden, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile 7 Haziran tarihinde gerçeklestirdigi telefon görüsmesinde Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’i ABD’ye davet etmisti. Ikilinin görüsmesinin ardindan bugün Beyaz Saray Basin Sözcüsü Jen Psaki yaptigi yazili açiklamada, ikilinin önümüzdeki ay bir araya gelecegini kaydetti.

Psaki, iki liderin Rusya’nin Ukrayna’nin egemenligine yönelik tehditlerini ve enerji sorunlarini görüsmek üzere Beyaz Saray’da bir araya gelecegini belirterek, 30 Agustos’ta gerçeklestirilecek olan Beyaz Saray toplantisinin, Biden’in Donbass ve Kirim bölgelerinde "Rusya’nin devam eden saldirganligi karsisinda Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne sarsilmaz destegini" ilan etmesine izin verecegini ifade etti.

Ayrica Sözcü Psaki, Baskan Biden ve Zelenskiy’nin uzun süredir ABD ve diger Batili ülkelerin odak noktasi olan Ukrayna’nin yolsuzlukla mücadele çabalarini da görüseceklerini belirtti.

Kaynak: İHA