Toyota, Tokyo Olimpiyatlarina Yönelik TV Reklami Yayimlamayacak

Toyota Motor, Tokyo Olimpiyatlari ile alakali televizyon reklamlari yayimlamayacagini, Toyota Motor Corp. Baskani Akio Toyoda'nin turnuvanin 23 Temmuz'daki açilis törenine katilmayacagini açikladi.

Toyota Bas Iletisim Müdürü Nagata Jun, düzenledigi basin toplantisinda, firmanin Tokyo Oyunlarina yönelik hazirladigi ve turnuvada yarisacak bazi sporcularin rol aldigi TV reklam filmini yayimlamayacaklarini söyledi.

Turnuvanin "çesitli sebeplerle" destek kazanmasi daha zor bir etkinlik haline evrildigini kaydeden Nagata, Toyota Motor Corp. Baskani Akio Toyoda'nin da turnuvanin Cuma günü Ulusal Stadyum'daki açilis törenine katilmayacagini dile getirdi.

Nagata, "Sporculari tam anlamiyla destekliyoruz ve araç tedariki ve diger bazi yollarla oyunlara katkida bulunuyoruz." dedi.

Japon firma, turnuva kapsaminda araç ve teknolojilerinin tanitiminin yapilacagi etkinlikleri de iptal edecek.

???????Kyodo ajansina göre Japon firma, yüzde 90'indan fazlasi yakit hücreli ve elektrik motorlu 3 bin 340 araç tedarik edecek.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, 23 Temmuz'da baslayacak olimpiyatlara Mart 2020'de Japonya disindan, önceki hafta ise Japonya içinden seyirci kabul etmeyecegi kararini duyurmustu.

Kaynak: AA