Salda Gölü'nde Bayram Tatili Yogunlugu

Burdur’un Yesilova ilçesindeki ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak ünlenen Salda Gölü’ne Kurban Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistler akin etti.

Salda Gölü'nde Bayram Tatili Yogunlugu
Burdur’un Yesilova ilçesindeki turkuaz rengi suyu ve beyaz kumsaliyla görenlerin hayran kaldigi Salda Gölü’nde ziyaretçi yogunlugu yasaniyor. Türkiye’nin çesitli bölgelerinden ve özellikle turlar araciligi ile Rusya’dan gelen ziyaretçilerini agirlayan Salda Gölü’nün Beyaz Adalar kisminda yasak oldugu için göle giremeyen vatandaslar Tabiat Parki kisminda göle girerek serinleme firsati buluyor. NASA’nin Mars’taki Jezero Krateri ile benzer mineral olusumuna ve jeolojik yapiya sahip oldugunu açiklamasi ile Dünya’da gündem haline gelen Salda Gölü’nde yerli ve yabanci turistler dogal güzelligi yakindan görme firsati buluyor. Göl kiyisinda gezip, bol bol fotograf çektiren, ve gölün keyfiyi yasayan yerli ve yabanci turistler, Kurban Bayrami tatilinde Salda Gölü’nü tercih ederek tatilin tadini çikardi.

“Insanlar enerjisini atiyor”

Salda Gölü’ne girerek gölün keyfini çikaran Memis Ceylan “Ikinci gelisim buraya. Bu sefer ailem ile birlikte geldim. Güzel, mükemmel bir yer. Günü birlik geldik. Bayram arasi kaçamak yapalim dedik. Kalabalik olmasi da ayri bir güzel. Insanlar enerjisini atiyor. Bayram stresini atsin” dedi.

Afyonkarahisar’dan gelen Turukhan Topçuoglu da ilk kez geldigini ifade ederek Salda Gölü’nü çok güzel buldugunu dile getirerek, “Gayet güzel bulduk. Bayram için daha kalabalik diyorlardi ama güzel bulduk” diye konustu.

Istanbul’dan gelen Birkan Erten ise Salda Gölü’nü merak ettigi için ziyaret ettigini ifade etti.



“Biz deniz çocuguyuz ama hos ve eglenceli geçiyor”

Bayram tatili boyunca Salda Gölü’nde olacagini söyleyen Murat Akilli, “Salda Gölü’ne ilk defa geldim. Anlattiklari kadar var. Çok güzel, degisik kumu, suyu. Biz deniz çocuguyuz ama hos ve eglenceli geçiyor. Bayram tatilinde buradayiz” diye konustu.



“Bayram tatilinde vakit geçirmek için güzel bir yer”

Denizli’den gelen Seyfettin Kaya ise yüzüne kil sürerek “Ilk kez geliyorum. Valla çok güzel burasi. Herkese tavsiye ediyorum. Yüzümüze de sifali dediler o yüzden kil sürdük” dedi.

Denizli’den ilk kez gelen Feyzullah Kaya ise güzel bir yer oldugunu dile getirerek bayram tatilinde güzel vakit geçirmek için iyi bir yer olduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA