Dünya Liderlerinden Kurban Bayrami Mesaji

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ve Kanada Basbakani Justin Trudeau yayinladigi mesajla Müslümanlarin Kurban Bayrami’ni kutladi.

Dünya Liderlerinden Kurban Bayrami Mesaji
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin Müslümanlar için Kurban Bayrami mesaji yayinladi. Putin mesajinda, "Kökleri yüzyillara dayanan bu kadim bayram, inananlari Islam’in kökenlerine ve degerlerine çekiyor. Merhamet, adalet ve dindarlik, baskalarina karsi sefkatli ve samimi bir tutum çagrisinda bulunuyor. Tüm dünya dinlerinin temeli olan insani ve ahlaki degerler birlestiriciligi temsil eder, toplumda etnik gruplar arasinda uyumun artmasina, halkimizin benzersiz gelenekleri olan kültürel çesitliligin korunmasina katki saglar. Rusya Müslümanlarina saglik, mutluluk ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandi.

ZELENSKIY’DEN BAYRAM MESAJI

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy de yayinladigi Bayram mesaji ile Müslümanlarin Kurban Bayrami’ni kutladi. Zelenskiy, “Ülkemizin kültürel ve dini yasaminin ayrilmaz bir parçasi haline gelen, geleneksel olarak inanç, fedakarlik ve cömertligin kutlandigi bir bayram olan Kurban Bayrami’na yönelik en içten tebriklerimi kabul edin. Bu tarz bayram günlerinde karsilikli saygi, sevgi ve ihtiyaci olanlara yardim gibi en iyi insani özellikler ortaya çikar. Tüm Müslümanlara saglik ve esenlikler diliyorum. Yakinlariniz ve aileniz saglikli ve mutlu olsun” dedi.



“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAGIZ”

Kanada Basbakani Justin Trudeau da Kurban Bayrami mesaji yayinlayarak Müslüman Kanadalilarin bayramini kutladi. Trudeau, “Bugün Kanada’daki ve dünyadaki Müslümanlar Kurban Bayrami’ni kutlayacak. Bu, ailelerin ve sevdiklerinin dua etme, yemeklerini paylasma, fedakarlik üzerine düsünme ve ihtiyaci olanlara sefkat gösterme bayramidir. Bazilari için bu bayram, arkadaslari ve aileleriyle güvenli bir sekilde toplanabilme anlamina gelecek” dedi.

Pandemi nedeniyle Müslümanlarin yüz yüze kutlama yapamayacagini ve Mekke’ye hac ziyaretini kaçirdiklarinin farkinda oldugunu aktaran Trudeau, “Halk sagligi kurallarina uymaya devam edersek, sira bize gelir gelmez Covid-19 asilarimizi yaparsak bu virüsü yenecegiz ve gelecek yil birlikte bayrami kutlayabilecegiz” diye konustu.

Kanada’da Haziran ayinda Müslüman aileden 4 kisinin öldürüldügü saldiri hakkinda da açiklama yapan Trudeau, Afzaal ailesinin cinayete kurban gitmesi ve ülke genelinde siyahi Müslüman kadinlara yönelik siddetli saldiralar nedeniyle bu yilin pek çok insan için zor ve acili geçtigini söyledi.

Trudeau, “Islamofobi gerçektir, irkçilik gerçektir ve çok iyi bildigimiz gibi nefretin korkunç sonuçlari vardir. Nefretle savasmak ve toplumumuzu güvende tutmak için elimizden gelen her seyi yapacagimiza dair tüm Müslüman Kanadalilara söz vermek istiyorum. Her zaman yaninizda olacagiz” dedi.

Son olarak Kanadali Müslümanlara ülke genelinde yaptiklari ve yapmaya devam ettikleri katkilardan dolayi tesekkür eden Trudeau, ailesi adina bir kez daha Müslümanlarin Kurban Bayrami’ni kutladi.

(Erhan Altiparmak -Bekir Keskin- Ceren Yanar Polat/IHA)
Kaynak: İHA