Avustralya'nin Sydney Ve Melbourne Kentlerinde Kovid-19 Nedeniyle Kapali Camilerde Bayram Namazi Kilinamadi

Kisitlamalarin daha hafif uygulandigi Bati Avustralya, Queensland, Tazmanya ve Güney Avustralya eyaletlerinde Müslümanlar bayram namazini eda etti.

Avustralya’nin en büyük iki kenti Sydney ve Melbourne’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle ibadete kapali camilerde Kurban Bayrami namazi kilinamadi.

Kovid-19 kisitlamalarinin daha hafif uygulandigi Bati Avustralya, Queensland, Tazmanya ve Güney Avustralya eyaletlerinde yasayan Müslümanlar bayram namazini eda etti.

Zorunlu haller disinda sokaga çikma yasaginin yürürlükte oldugu Yeni Güney Galler (NSW) ve Victoria eyaletindeki Müslümanlar ise camilerde bayram namazini kilamadi.

25 milyon 790 bin kisilik ülke nüfusunun 10 milyondan fazlasini barindiran Avustralya’nin en büyük iki kenti NSW’nin baskenti Sydney ve Victoria’nin baskenti Melbourne’da Kovid-19'un Delta varyantina bagli vaka sayilarindaki artis yüzünden camiler ibadete kaplatilmis durumda.

Sydney ve Melbourne’da evlerinde kapali kalan on binlerce Müslüman, sosyal medyada canli yayimlanan bayram vaazi ve hutbesini izledi.

Avustralyali Türklerden Elif Dinçer, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bayramda camilerin kapali kalmasinin çok üzücü oldugunu belirterek, ‘‘Bayram namazlari her zaman kiliniyordu, herkes mutluydu. Allah biz affetsin, bütün hastaliklardan korusun, bir daha böyle bir sey yasanmasin, dünyada yasanmasin.’’ ifadelerini kullandi.

Son haftalarda Kovid-19'un Delta varyantinin etkili oldugu Avustralya’da son 24 saatte 101 kisiye daha koronavirüs teshisi konuldu, virüse yakalanan 32 bin 120 kisiden 915’i hayatini kaybetti.

Halen 1267 aktif vakanin bulundugu ülkede Kovid-19 nedeniyle hastalanan 128 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.
Kaynak: AA