Alev Topuna Dönen Yolcu Otobüsünden Son Anda Kurtuldular

Aksaray’da seyir halindeyken aniden yanmaya baslayan ve kisa sürede alev topuna dönen yolcu otobüsünden 36 yolcu ve 3 mürettebat faciaya ramak kala kurtuldu. Alev alev yanan ve zaman zaman patlamalarin yasandigi o anlar yolcular tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Alev Topuna Dönen Yolcu Otobüsünden Son Anda Kurtuldular
Yangin, Aksaray - Nevsehir Karayolu Alayhan Köyü girisinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri Antalya seferini yapan 36 yolcu ve 3 mürettebatin bulundugu Halil A. (58) yönetimindeki 38 ZA 333 plakali yolcu otobüsü Aksaray’in merkeze bagli Alayhan Köyü girisine geldiginden aniden motor kismindan yanmaya basladi.

Motor kisminda alevleri fark eden soför otobüsü hemen saga çekerken otobüs bir anda alev topuna döndü. Korku dolu anlarin yasandigi yanginda yolcular can havliyle kendilerini otobüsten asagiya atarken adeta son anda kurtuldular. Yangin yolcular tarafindan 112 Acil Çagri merkezine bildirildi.

Bu sirada karsi seritte bulunan petrol istasyonu görevlisi yangin söndürme tüpleriyle yangina müdahale etti. 8 ayri yangin tüpünün yetersiz kaldigi yangina bu kez de otoyol santiyesi yetkilileri müdahale etti. Yangini görüp santiyedeki su tankerini alarak hemen olay yerine gelen santiye yetkilileri yangini söndürmeye çalisti. Vatandaslarin yangina müdahalesi sirasinda otobüste zaman zaman patlamalar yasandi. Su tankerinden müdahale yangini biraz hafifletirken, ihbarin ardindan kisa sürede olay yerine gelen Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri yangini kisa sürede kontrol altina aldi. Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Subesi ekipleri ve jandarma ekiplerinin karayolunda genis güvenlik önlemleri aldigi yanginda otobüsün içi tamamen yanarak kül olurken yan ve arka kisminda da geriye sadece iskeleti kaldi.

Yasanan olayi anlatan otobüs yolcusu Yunus Emre Çaliskan(16), “Agabey Kayseri Antalya yolundayiz. Aksaray tarafina geldigimizde arkadan bir duman yükseldi. Baktim herkes panikledi, ben sakince herkesi çikartmaya basladim. Sakin olun falan dedim. Indik agabey, sonra bir anda dumanlar çikarken patlamaya basladi ve alevler yükseldi” dedi.

Santiye binasinda yangini görerek su tankeriyle yangina kosan ve ilk müdahaleyi yapan otoyol santiye görevlisi Volkan Demir (35), “Dumani gördük ona geldik. Arazözle müdahale ettik yangina” diye konustu.

Yine yangina ilk müdahalede bulunan petrol istasyonu görevlisi Ethem Dirican (38), “Araba geliyordu. Zaten dumanlar da vardi. Ben müdahale etmeye çalistim ama tüplerle beraber geldik. Kapaklarini açinca alevler baslamisti zaten. Tüpler fayda etmedi yani, yetersiz kaldi” ifadelerini kullandi.

Otobüs firmasinin ek otobüs istemesiyle kisa sürede olay yerine gelen bir baska otobüse bindirilen 36 yolcu yollarina devam ederken, yanginin otobüsün motor kisminda elektrik sasesinden çiktigi tahmin ediliyor. Polis ve jandarma ekiplerinin inceleme yaptigi olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA