Yüzme Havuzu Çocuklarin Ayagina Geliyor

Bursa’da özellikle yeni nesli sporu bir hayat tarzi hâline getirmesi maksadiyla farkli faaliyetlere imza atan Büyüksehir Belediyesi, simdi de 7 ilçedeki 7 okulun bahçesine kurulacak portatif yüzme havuzlari ile 6-13 yas arasi çocuklara yüzme egitimi verecek.

Yüzme Havuzu Çocuklarin Ayagina Geliyor
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dâiresi Baskanligi koordinasyonunda hayata geçirilen proje ile Osmangazi’de Pilot Sanayi Ilkokulu, Nilüfer’de Nesrin Fuat Bursali Ilkokulu, Yildirim’da Hasan Ali Yücel Ilkokulu, Mudanya’da Mütâreke Ilkokulu, Yenisehir’de Aydogdubey Ilkokulu, Orhangazi’de Orhangazi Imam Hatip Ortaokulu ve Mustafakemalpasa’da Mustafakemalpasa Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzu kurulacak. Yari olimpik yüzme havuzlarina yakin olarak 12x24 metre ebatlarinda ve 1.20 metre derinligindeki havuzlarin yani sira ayni alana çocuklarin yaz tatilini keyifli bir atmosferde geçirebilmeleri için oyun ve spor alanlari olusturulacak. Proje dâhilinde 5 Temmuz - 25 Agustos tarihleri arasinda uzman egitmenler ile 6-13 yas araligindaki çocuklara ücretsiz yüzme egitimi verilecek.

Portatif yüzme havuzlari ile çocuklarin tatil zamanlarini degerlendirmeleri, bedenen, zihnen ve sosyal olarak gelismelerine katki saglanmasi hedeflenirken, proje çerçevesinde 10 bin çocuga ulasilmasi bekleniyor. Projeden yararlanmak isteyenler www.bbbgenclikkulubu.com adresinden daha detayli bilgiye ulasabilecekler.
Kaynak: İHA