Van'da Terfi Eden Emniyet Personellerine Rütbeleri Törenle Takildi

Van Emniyet Müdürlügünde terfi eden 20 personele yeni rütbeleri düzenlenen törenle takildi.

Van'da Terfi Eden Emniyet Personellerine Rütbeleri Törenle Takildi
Emniyet Genel Müdürlügü’nün terfi ve atama kararlarinin ardindan Van Emniyet Müdürlügü’nde terfi eden personel için rütbe takma töreni düzenlendi.

Polis Kampinda düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Burada konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez; asayisin, düzenin ve adaletin saglanmasi için görev yapan polis teskilatinin terörle mücadeleyi de basariyla sürdürdügünü söyledi.

Bu mücadeleyi verirken sehit olan bütün güvenlik güçlerini rahmetle andigini belirten Bilmez, ’’Sadece silahli güvenlik güçlerimiz sehit olmamakta. Bu mücadelede ögretmenlerimiz de saglik çalisanlarimiz da sehit olabilmektedir. Çünkü karsimizdaki örgüt, hain bir örgüt. Bu mücadeleyi verirken sehit olan bütün polislerimize ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ben Terfi alan arkadaslarimizi da tebrik ediyorum. Diger arkadaslarinda terfi ettigi daha üst görevlerde insallah görürüz” dedi.

Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin ise meslek hayatinin büyük bir kisminda aci tatli olaylar yasadiklarini vurgulayarak, “Herhalde yasadigimiz en kötü olay da 15 Temmuz’dur. Orada biz buna hilal ile haçin, sütü bozuk ile helal süt emmisin savasi diyoruz. Bizler dogru taraftaydik. Bugün bunlardan arinmis bir teskilat olarak buradayiz. Sizlerden tek istegim var. Lütfen meslek hayatiniz boyunca sehitlerimize ve gazilerimize layik olalim. Onun disinda her sey bir sekilde çözülüyor. Allah hepinizin yolunu açik etsin” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan terfi eden personele rütbelerinin takilmasi ile devam eden tören, hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.

Programa Vali Bilmez’in esi Meral Bilmez, Cumhuriyet Bassavcisi Oguzhan Dönmez, il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, 6. Hudut Tugay Komutani Albay Ilker Ertugrul, terfi eden personel ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA